Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος ο Έμπολα από την Λιβερία

Τέλος ο Έμπολα από την Λιβερία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Λιβερία κηρύχθηκε σήμερα Σάββατο ελεύθερη από τον ιό Έμπολα, έπειτα από 42 ημέρες που δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), η οποία ωστόσο κάλεσε να μην μειωθεί το επίπεδο επαγρύπνησης, έως ότου η χειρότερη επιδημία του ιού στην ιστορία εξαλειφθεί επίσης στη Γουινέα και στη Σιέρα Λεόνε, δύο γειτονικές χώρες.

Συνολικά 11.005 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα στις τρεις χώρες αυτές από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους έχουν καταγραφεί στη Λιβερία, όπου η επιδημία έφθασε στο αποκορύφωμά της από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2014, με εκατοντάδες κρούσματα κάθε εβδομάδα, προκαλώντας διεθνή συναγερμό. Η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε εκατοντάδες στρατιώτες για να συμβάλουν στην ανέγερση ειδικευμένων κλινικών για την ;empolaαντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα, την οποία ίδρυσαν απελεύθεροι από τις ΗΠΑ.

Χάρη και στην εμφανή αμερικανική στρατιωτική παρουσία, η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ έθεσε σε εφαρμογή ένα εθνικό πρόγραμμα ενημέρωσης για να καμφθεί η εξάπλωση του μολυσματικού ιού, ο οποίος μεταδίδεται από τη σωματική επαφή με ασθενείς ή σωματικά υγρά.

Η MSF τόνισε πως το γεγονός ότι η Λιβερία κατάφερε να ολοκληρώσει το χρονικό όριο του ΠΟΥ για την κήρυξη του τέλους της επιδημίας–42 ημέρες δίχως νέο κρούσμα, μια περίοδος που ισούται με την περίοδο επώασης του ιού επί δύο–δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι ισοπέδωσαν νοσοκομείο στην Κομπάνι που χτίστηκε κι από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στην καρδιά της πόλης της Γάζας

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Αυθαίρετη κράτηση και βία κατά των μεταναστών στη Λέσβο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Είναι «επιτακτική ανάγκη» να εκκενωθεί τάχιστα η Μαριούπολη

Τρία κρούσματα «Λάσσα» στην Αγγλία – Ο ένας ασθενής πέθανε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr