Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκόπια: Μάχες Αλβανών – Σκοπιανών στο Κουμάνοβο – Κτίρια καίγονται

Σκόπια: Μάχες Αλβανών – Σκοπιανών στο Κουμάνοβο – Κτίρια καίγονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ημέρα έφυγε και οι μάχες στο Κουμάνοβο, αλβανόφωνη πόλη των Σκοπίων, μεταξύ Αλβανών αυτονομιστών και Σκοπιανών κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζονται αμείωτες και το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που αναρτώνται στο Twitter, ολόκληρα κτίρια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

kumanovo1

Οι Σκοπιανοί μάχονται μέσα στην πόλη με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά οχήματα. Δυνάμεις της Αστυνομίας και του σκοπιανού στρατού αντιμετωπίζουν τους Αλβανούς αυτονομιστές, οι οποίοι όπως μεταδίδεται από τις ελάχιστες πηγές που είναι διαθέσιμες, έχουν οχυρωθεί σε κτίρια.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου που ανακοινώθηκαν τρεις νεκροί Σκοπιανοί αστυνομικοί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες απώλειες. Ούτε γνωρίζουμε πόσοι Αλβανοί αυτονομιστές είναι νεκροί. Υπάρχουν κάποια σχόλια στο Twitter που μιλάνε για περισσότερους νεκρούς, αλλά δεν προέρχονται από δημοσιογραφικές πηγές.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης την έχουν εγκαταλείψει φοβούμενοι για τις ζωές τους. Στην επιχείριση εκκένωσης των αμάχων βοήθησε και η Αστυνομία των Σκοπίων με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Τελευταίες πληροφορίες από σκοπιανά Μέσα αναφέρουν ότι 27 Αλβανοί αυτονομιστές παραδόθηκαν στις σκοπιανές Αρχές και οι υπόλοιποι, περίπου 70 άνδρες, ή σκοτώθηκαν στις μάχες, ή πέταξαν τις στολές τους και διέφυγαν με πολιτικά ρούχα ανάμεσα στους αμάχους. Ωστόσο, δεν μπορούμε να λαμβάνουμε καθόλου σοβαρά τα σκοπιανά Μέσα που τελούν υπό στενό έλεγχο και λογοκρισία.

Η μάχη άρχισε στις 4 π.μ. του Σαββάτου. Το Κουμάνοβο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τα Σκόπια και λίγο νοτιότερα από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων με τη Σερβία και το Κόσοβο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

Αίγινα: Αλβανός βίαζε νεαρή υπό την ένοχη σιωπή της μητέρας της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr