Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πληρώνεται για να ταξιδεύει μόνη της στον κόσμο (φωτογραφίες)

Πληρώνεται για να ταξιδεύει μόνη της στον κόσμο (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τασμανία, Φωτογραφίες,

Το όνειρο πολλών ανθρώπων έχει κάνει πραγματικότητα μία μπλόγκερ από την Τασμανία που ταξιδεύει συνεχώς εδώ και ένα περίπου χρόνο.

Η 23χρονη Brooke Saward όχι μόνο κατάφερε να ταξιδέψει σε 50 περίπου χώρες σε έξι ηπείρους, αλλά και να στήσει μία ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχείρηση γύρω από το πρόσωπό της.

Όπως αποκαλύπτει όλα ξεκίνησαν την ημέρα που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Λονδίνο.

Από εκείνη την ημέρα, η Brooke Saward κέρδισε περισσότερους από 320.000 θαυμαστές στα κοινωνικά της δίκτυα, ενώ το μπλογκ της “World of Wanderlust” υπολογίζεται ότι έχει περισσότερες από 950.000 προβολές κάθε μήνα.

Η ίδια εκτιμά ότι το 50% των ταξιδιών της είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, με το υπόλοιπο μισό να χρηματοδοτείται από τουριστικούς φορείς, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις που την προσκαλούν για να μοιραστεί την εμπειρία της στο μπλογκ της και τα κοινωνικά δίκτυά της.

Ήταν μάλιστα γύρω στον Μάη του προηγούμενου χρόνου όταν σκέφτηκε ότι πρέπει να βρει έναν τρόπο για να χρηματοδοτεί τα ταξίδια της ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να τα διακόψει για οικονομικούς λόγους. Έτσι ξεκίνησε να μελετάει τον τρόπο που λειτουργούσαν άλλα ταξιδιωτικά μπλογκ.

«Δούλεψε πολύ το γεγονός ότι φοράω καπέλα κάτι που είναι χαρακτηριστικό μου. Κάθε φορά που βάζω έναν σύνδεσμο με ένα καπέλο που φοράω και ο κόσμος πατάει πάνω και το αγοράζει, εγώ βγάζω μερικά χρήματα», λέει η 23χρονη που έχει εκδώσει και μία σειρά ηλεκτρονικών βιβλίων με εμπειρίες από τα ταξίδια της.

«Το πρόσφατο ταξίδι μου στο Σαν Φρανσίσκο χρηματοδοτήθηκε από το Skyscanner. Κάλυψαν τα έξοδά μου και μου έδωσαν και μερικά χρήματα για να ξοδέψω.

Όταν βγάζω χρήματα από τις χορηγίες των ταξιδιών, τα αποταμιεύω για να χρηματοδοτήσω άλλα. Βγάζω αρκετά για να καλύψω τα ταξίδια μου και πιθανότατα θα μπορούσα να έχω περισσότερα στην άκρη, αν δεν έκανα όσα πράγματα κάνω», δήλωσε η Brooke τονίζοντας ότι όπως όλος ο κόσμος, έτσι και αυτή, σε κάθε της ταξίδι θέλει να αποκτήσει όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται, όσο κι αν αυτές κοστίζουν.

Παρόλα αυτά, η ζωή της όλο αυτό το διάστημα που ταξιδεύει είναι αρκετά μοναχική, και περιλαμβάνει μόνο δραστηριότητες και καθόλου ξενύχτι ή ξέφρενες βραδιές με αλκοόλ. «Δε συνηθίζω να βγαίνω έξω όταν βραδιάζει ή να πηγαίνω για ποτό. Ενίοτε θα πιω ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό, αλλά μόνο αν παίρνω το βραδινό μου στο ξενοδοχείο», τονίζει η 23χρονη.

Ούτως η άλλως μετά από μία γεμάτη μέρα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συγκεντρωθεί ώστε να ετοιμάσει τα ποστ της για το μπλογκ, και να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες της και τα βίντεο που τράβηξε. «Όταν ταξιδεύεις με φίλους, κάθεσαι στο δείπνο, συζητάς για ό, τι έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας και σχεδιάζεις την επόμενη. Κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα με τη διαφορά ότι είμαι μόνη μου», λέει η Brooke αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι μόνες στιγμές που νιώθει περίεργα είναι όταν βλέπει στο Facebook πως κυλάει η ζωή των δικών της ανθρώπων πίσω στην πατρίδα της.

Η ίδια όμως έχει πολλές εμπειρίες για να μοιραστεί. Έκανε πεζοπορία σε ηφαίστειο της Χιλής, σαφάρι στην Νότια Αφρική, ταξίδεψε στα Νησιά του Πάσχα, πήδηξε από το ψηλότερο bungee jumping του κόσμου και γύρισε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.Έζησε όμως και κάποια δυσάρεστα περιστατικά, ανάμεσα στα οποία δύο απόπειρες να τη ληστέψουν και μία τροφική δηλητηρίαση, ενώ όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της, πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπη και με κάποια σχόλια μίσους στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία όμως παραβλέπει και συνεχίζει ακάθεκτη τη δουλειά της και τα ταξίδια της.

Στην ερώτηση αν θα την ενδιέφερε να έχει μία βάση, η 23χρονη Brooke δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν την καλύπτει καθώς τη μοναδική φορά που νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο Βερολίνο για δύο μήνες κατάφερε να μείνει σε αυτό μόνο δέκα βράδια.

«Ο κόσμος στην Τασμανία συνηθίζει να παντρεύεται σε μικρή ηλικία και η καλύτερη μου φίλη από το λύκειο έχει ένα παιδί δύο χρονών και έχω χάσει και τις δύο φορές τα γενέθλιά του», λέει ενώ τονίζει ότι λόγω της δουλειάς της, και η προσωπική της ζωή είχε παράπλευρες απώλειες καθώς επί έναν ολόκληρο χρόνο δεν κατάφερε να βγει ούτε ένα ραντεβού.

«Τον προηγούμενο χρόνο ταξίδεψα σε έξι ηπείρους και δεν γνώρισα ούτε έναν άντρα, μέχρι που γνωρίστηκα με ένα παιδί που μένει δέκα λεπτά από το σπίτι μου στην Τασμανία».

taxidi 1

taxidi 2

taxidi 3

taxidi 5

taxidi 6

taxidi 7

taxidi 8

taxidi 9

taxidi 10

taxidi 11

taxidi 12

taxidi 13

taxidi 14

taxidi 15

taxidi 17

taxisi 4

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουλάχιστον 50.000 παράνομα όπλα “έβγαλαν” οι Αυστραλοί από τα σεντούκια

Γιγαντιαία μέδουσα ξεβράστηκε σε ακτή της Τασμανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr