Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηρωική έξοδος των πολιορκημένων από την Αλ Κάιντα στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ (βίντεο)

Ηρωική έξοδος των πολιορκημένων από την Αλ Κάιντα στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το νοσοκομείο της Τζισρ Αλ Σούγκουρ, βορειοδυτική Συρία, στο οποίο είχαν ταμπουρωθεί 200 Σύροι κυβερνητικοί με τις οικογένειές τους και πολιορκούνταν εδώ και ένα μήνα από την Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), έπεσε τελικά στα χέρια των τζιχαντιστών.

Την πτώση του “οχυρού” ακολούθησε μακελειό. Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα σκότωναν επί τόπου τους υπερασπιστές του νοσοκομείου που προλάβαιναν, δίχως να γνωρίζουμε μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τι απέγιναν τα γυναικόπαιδα και οι άμαχοι, οικογένειες κυβερνητικών, που βρίσκονταν επίσης μέσα στο κτίριο.

Πολλοί από τους πολιορκημένους κατάφεραν και διέφυγαν ενώ, όπως διαβάζουμε στο Twitter, αρκετοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους τζιχαντιστές.

Ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε δεσμευθεί νωρίτερα αυτό τον μήνα πως θα ανακαταληφθεί το νοσοκομείο προκειμένου να διασωθούν οι πολιορκημένοι «ήρωες».

Στις 25 Απριλίου, η πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ έπεσε στα χέρια της Αλ Νούσρα, του συριακού σκέλους της αλ Κάιντα, και των συμμάχων της, εκτός από το νοσοκομείο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης.

Στρατιώτες και κυβερνητικοί δημόσιοι υπάλληλοι με τις οικογένειές τους οχυρώθηκαν εκεί περιμένοντας βοήθεια από την κυβέρνηση τους.

Ωστόσο, αν και προέβαλαν ηρωική αντίσταση επί έναν ολόκληρο μήνα, η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ.

Ή μάλλον πλησίασε μέχρι τα δύο χιλιόμετρα, δίχως να καταφέρουν οι ενισχύσεις να σπάσουν την πολιορκία.

Απελπισμένοι, μετά από έναν ολόκληρο μήνα πολιορκίας, έχοντας μαζί τους και τις οικογένειές τους, όταν είδαν ότι πλέον δεν υπήρχε άλλο περιθώριο αντίστασης διέφυγαν από το πολιορκημένο νοσοκομείο, με πολλούς να πέφτουν νεκροί από τους τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν επίθεση.

Στην ακόλουθη φωτογραφία που έδωσε η Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα στη δημοσιότητα, βλέπουμε τους υπερασπιστές του νοσοκομείου την ώρα που το εγκαταλείπουν.

Όπως βλέπετε φεύγουν τρέχοντας, συντεταγμένα, σε ευθεία γραμμή. Ήταν η δική τους ηρωική έξοδος για να γλιτώσουν από μια πολιορκία που δεν μπορούσαν άλλο να αντέξουν.

stratiotes

Η Συρία λέει ότι κατάφερε και έσπασε την πολιορκία

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Συρίας ισχυρίζεται, μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο, ότι οι ενισχύσεις της κατάφεραν και έσπασαν την πολιορκία των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και έτσι οι πολιορκημένοι μπόρεσαν και διέφυγαν.

Η κυβερνητική πλευρά μάλιστα διαβεβαιώνει ότι πολλοί από τους πολιορκημένους έχουν ήδη φτάσει σε ασφαλές έδαφος. Πρόκειται για εντελώς διαφορετική εκδοχή του τέλους της πολιορκίας, όπως αντιλαμβάνεστε.

Μάλιστα έχει αναρτηθεί και το ακόλουθο βίντεο, το οποίο δείχνει τους πολιορκημένους να διαφεύγουν:

The Syrian Arab army broke terrorists’ siege of the National Hospital in Jisr al-Shughour city in Idlib after carrying out a successful tactical maneuver.T.H ,,, #Al_Elamvia Al-Elam

Posted by Syria-between the lines on Friday, May 22, 2015

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr