Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με πρόστιμο θα τιμωρούν την μπούρκα στην Ολλανδία

Με πρόστιμο θα τιμωρούν την μπούρκα στην Ολλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρκ Ρούτε, Μπούρκα, Ολλανδία,

Με πρόστιμο 450 ευρώ θα τιμωρούνται όσες γυναίκες φορούν μπούρκα ή νικάμπ στην Ολλανδία. Ωστόσο η κυβέρνηση της χώρας επιχειρεί να πείσει ότι «Το σχέδιο νόμου δεν έχει θρησκευτικές ρίζες».

Γι αυτό άλλωστε και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας΄κάνει λόγο για “ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο”.

«Οι ενδυμασίες που κρύβουν το πρόσωπο θα απαγορευτούν σε εκπαιδευτικά και νοσηλευτικά ιδρύματα, σε κυβερνητικά κτήρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Η απαγόρευση δεν ισχύει πάντως για τους δρόμους παρά μόνο «σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου είναι αναγκαίο οι άνθρωποι να μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον ή για λόγους ασφαλείας», είπε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε. υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση επιδίωκε να βρει «μια ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας των ανθρώπων να ντύνονται όπως επιθυμούν και της δυνατότητας να επικοινωνούν και να αναγνωρίζονται», διευκρίνισε εξάλλου.

Παλαιότερο νομοσχέδιο που είχε εισηγηθεί ο κ. Ρούτε κατά την πρώτη περίοδο της πρωθυπουργίας του, με τη στήριξη τότε του αντιισλαμιστή βουλευτή Χέερτ Βίλντερς, προέβλεπε την πλήρη απαγόρευση των εν λόγω ενδυμασιών στους δημόσιους χώρους. Ο όρος αυτός θα καταργηθεί αφού η κυβέρνηση δεν έχει «κανέναν λόγο» να τις απαγορεύσει στους δρόμους, είπε ο πρωθυπουργός.

Οι παραβάτες του νόμου θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 405 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας, περίπου 100-500 γυναίκες φορούν μπούρκα στη χώρα και οι περισσότερες από αυτές περιστασιακά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ολλανδία θα αναπτύξει προσωρινά συστήματα Patriot στην Λιθουανία

Ο Μακρόν θέλει να στείλει ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να πολεμήσουν τους Ρώσους – Το ΝΑΤΟ αρνείται και στη Γαλλία τον αποδοκιμάζουν

Ευρωμπάσκετ 2025: Πέρασε νικηφόρα από τη Χάγη η Εθνική Ελλάδας 74-72 επί της Ολλανδίας

Βίλντερς: «Η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ»

Ολλανδικό δικαστήριο καταδίκασε ως εγκληματία πολέμου οπαδό του Μπασάρ αλ Άσαντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr