Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός στρατηγός: Οι ΗΠΑ δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Ιρανός στρατηγός: Οι ΗΠΑ δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ “δεν έκαναν τίποτα” για να βοηθήσουν τον ιρακινό στρατό στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ραμάντι, κατήγγειλε ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί (Qasem Soleimani), υψηλόβαθμος αξιωματικός των Φρουρών των Επανάστασης, τον οποίο επικαλείται το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

“Κύριε (Μπαράκ) Ομπάμα, ποια είναι η απόσταση ανάμεσα στη Ραμάντι και τη βάση Αλ Ασαντ, όπου σταθμεύουν τα αμερικανικά αεροσκάφη; Πώς μπορείτε να εγκαθίσταστε εκεί υπό το πρόσχημα της προστασίας των Ιρακινών και να μην κάνετε τίποτα; Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνέργεια σε μια συνωμοσία”, δήλωσε ο στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί, αρχηγός της δύναμης Κουντς, που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό του επίλεκτου στρατού του ιρανικού καθεστώτος, σε ομιλία το βράδυ της Κυριακής στη νότια πόλη Κερμάν.

Η πόλη Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ, που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, καταλήφθηκε στις 17 Μαΐου από το Ισλαμικό Κράτος παρά τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ από τη βάση Αλ Ασαντ, όπου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Η Ουάσινγκτον υπεραμύνθηκε της αποτελεσματικότητας των αεροπορικών πληγμάτων αμφισβητώντας παράλληλα τη “βούληση των ιρακινών δυνάμεων να πολεμήσουν”.

Η κατάληψη της Ραμάντι ήταν η χειρότερη ήττα της Βαγδάτης από το Ισλαμικό Κράτος μετά την οπισθοχώρηση των ιρακινών δυνάμεων τον Ιούνιο του 2014.

Ωστόσο για τον στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, οι ΗΠΑ “ουδεμία βούληση έχουν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος”.

Ο Ιρανός στρατηγός δήλωσε επίσης ότι οι τζιχαντιστές, οι οποίοι ελέγχουν αρκετές πετρελαιοπαραγωγές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία, “εξάγουν το πετρέλαιό τους μέσω των χωρών του διεθνούς συνασπισμού” που έχει συγκροτηθεί υπό την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κασέμ Σολεϊμανί έχει αναπτύξει δράση στο Ιράκ, κυρίως κατά την ανακατάληψη στα τέλη Μαρτίου της πόλης Τικρίτ από τον στρατό και τις ιρακινές πολιτοφυλακές.

Σιιτική δύναμη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Ιράν έχει εμπλακεί στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος παρέχοντας στρατιωτικούς συμβούλους και οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς τις κυβερνήσεις της Συρίας και του Ιράκ.

“Για την καταπολέμηση του επικίνδυνου φαινομένου, μόνο η Ισλαμική Δημοκρατία υπάρχει”, δήλωσε ο στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί, σύμφωνα με τον οποίο η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί “εθνικό συμφέρον”.

Την Κυριακή ο Ιρανός στρατηγός Αχμάντ Ρεζά Πουρνταστάν, αρχηγός του στρατού ξηράς, ζήτησε από το κοινοβούλιο την έγκριση πρόσθετων οικονομικών πόρων για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, οι οποίοι είναι επίσης παρόντες στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr