Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιρανός στρατηγός Σολεϊμάνι «ποζάρει» με τους Ιρακινούς πολιτοφύλακες

Ο Ιρανός στρατηγός Σολεϊμάνι «ποζάρει» με τους Ιρακινούς πολιτοφύλακες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμάνι βρίσκεται στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ και “επιβλέπει”, δηλαδή στην πραγματικότητα διοικεί, τις επιχειρήσεις της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής Χασντ Αλ Σαάμπι ενάντια στους τζιχαντιστές.

Η ιρακινή σιιτική πολιτοφυλακή έχει εξοπλιστεί, χρηματοδοτηθεί και εκπαιδευτεί από τους Ιρανούς.

soleimani

Για την Τεχεράνη οι Σιίτες του Ιράκ δεν θεωρούνται ξένοι ως Άραβες αλλά αδέλφια εξαιτίας του κοινού θρησκευτικού δόγματος.

Το Ιράν θεωρεί ότι είναι η χώρα “προστάτης” – μεγάλη πατρίδα όλων των Σιιτών μουσουλμάνων, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, όπως αντιστοίχως η Σαουδική Αραβία αλλά και η Τουρκία προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο της “μητέρας – πατρίδας” στο σουνιτικό Ισλάμ.

Στην πραγματικότητα το Ιράν μέσω του σιιτικού Ισλάμ φιλοδοξεί να ανασυστήσει την Περσική Αυτοκρατορία, η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Σαουδική Αραβία “συναγωνίζονται” μέσω του σουνιτικού Ισλάμ ποια θα αναβιώσει το χαλιφάτο. Ένα νεοοθωμανικό χαλιφάτο υπό την Τουρκία ή ένα “αυθεντικό” αραβικό υπό τη Σαουδική Αραβία;

Επίσης, χαλιφάτο και Περσική Αυτοκρατορία είναι δύο δυνάμεις σε σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και για αυτό το λόγο οι μουσουλμάνοι είναι χωρισμένοι σε δύο θρησκευτικά δόγματα, Σουνίτες και Σιίτες, από αίτια πολιτικά και γεωπολιτικά, όπως ομοίως και η Ρωμαϊκή Εκκλησία διασπάστηκε το έτος 1054 σε δυτική (ρωμαιοκαθολική) και ανατολική (ορθόδοξη).

Οι Σιίτες είναι εκείνοι που -στην πραγματικότητα- προτιμούν την ηγεμονία του Ιράν, οι Σουνίτες της Σαουδικής Αραβίας ή της Τουρκίας.

Στην αρχή της εισβολής των τζιχαντιστών στο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014, η παρουσία των Ιρανών ήταν διακριτική. Δεν ήθελαν να φανεί ότι εμπλέκονται στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό του Ιράκ.

Μετά όμως που τα βρήκαν με τους Αμερικανούς κινούνται ανοιχτά, φωτογραφίζονται και δεν κρύβουν ούτε ότι έχουν την ουσιαστική διοίκηση της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής, ούτε ότι κάποιες χιλιάδες Ιρανοί πολεμάνε ήδη στο Ιράκ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ιράν έχει εμπλακεί στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στη Συρία και στον Λίβανο. Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σιιτική οργάνωση υποστηριζόμενη από το Ιράν, πολεμά ενάντια στους τζιχαντιστές τόσο μέσα στον Λίβανο όσο και στη Συρία, συγκρουόμενη και με την Αλ Κάιντα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Συρία υπάρχουν και ιρανικά στρατεύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr