Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Αυστραλός νοσοκόμος για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος

Συνελήφθη Αυστραλός νοσοκόμος για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Αυστραλός νοσοκόμος που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και παραδόθηκε στις τουρκικές Αρχές τον Δεκέμβριο, απελάθηκε στην Αυστραλία την Παρασκευή και συνελήφθη μόλις πάτησε το πόδι του στην πατρίδα του από την αντιτρομοκρατική, ενώ τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με τη διάπραξη τρομοκρατίας.

Η σύλληψη του Άνταμ Μπρούκμαν (Adam Brookman) ανακοινώθηκε επισήμως το Σάββατο με δελτίο Τύπου της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, μετά την “εθελοντική” επιστροφή του στη χώρα του.

Ο Μπρούκαν απελάθηκε αεροπορικώς από την Τουρκία την Παρασκευή και ταξίδεψε με αστυνομική συνοδεία. Είχε διαφύγει από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία τον Δεκέμβριο.

Ο 39χρονος Αυστραλός υπήκοος συνελήφθη με το που προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ. Το Σάββατο απολογήθηκε στο δικαστήριο μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού είχε δοθεί ξεκάθαρη εντολή να μην μεταφερθεί από το κελί που κρατείται σε δικαστική αίθουσα.

Τον Μάιο σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Μπρουκμαν, ο οποίος είναι πατέρας πέντε παιδιών και ζει στη Μελβούρνη, αρνήθηκε κάθε ανάμιξη σε βίαιες ή εξτρεμιστικές ενέργειες τζιχαντιστών και υποστήριξε ότι βρέθηκε στη Συρία το καλοκαίρι του 2014 για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους και στη συνέχεια βρέθηκε μπλεγμένος στον πόλεμο.

Ο Μπρούκαμ είπε ακόμα ότι τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή σε περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι. Οι τζιχαντιστές τον μετέφεραν σε νοσοκομείο και τον υποχρέωσαν να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι συνέχισε να εργάζεται ως νοσοκόμος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, όταν κατάφερε να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος, να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί στην Τουρκία, όπου και παραδόθηκε στις Αρχές.

Σε περίπτωση που βρεθεί ένοχος από τη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει το λιγότερο δέκα χρόνια φυλάκισης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr