Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνες ΣΟΚ! Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε ζωντανούς ανθρώπους (φωτο + βίντεο)

Εικόνες ΣΟΚ! Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε ζωντανούς ανθρώπους (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν χαρακτήρισαν κτηνώδες και φρικτό ένα βίντεο το οποίο δείχνει τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν να ανατινάζουν με εκρηκτικά αιχμαλώτους τους, καταγγελία που δείχνει ότι στην περιοχή αυξάνεται η αντιπαλότητα ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο ισλαμιστικές οργανώσεις.

Στο μακάβριο βίντεο, το οποίο έχει μαγνητοσκοπηθεί στο ανατολικό Αφγανιστάν και δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβομάδα σε ιστότοπους που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, οι αιχμάλωτοι περιγράφονται ως «αποστάτες», υποστηρικτές της αφγανικής κυβέρνησης ή των Ταλιμπάν, κάτι που οι τελευταίοι διέψευσαν.

«Αυτό το φρικτό βίντεο δείχνει απαγωγείς που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος να σκοτώνουν κτηνωδώς πολυάριθμους αρχηγούς φυλών με λευκά γένια και χωρικούς με τη βοήθεια εκρηκτικών», αναφέρουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας πως πρόκειται για «αφόρητη» πράξη που διαπράττεται «από μια φούχτα αδαών ατόμων που επικαλούνται το ισλάμ».

taliban_isis1 Πρώτα έσκαψαν και έβαλαν τα εκρηκτικά μέσα στο έδαφος…

taliban_isis2 Μετά έβαλαν τους αιχμαλώτους να κάτσουν στα γόνατα, πάνω στα εκρηκτικά…

taliban_isis3 Και μετά τους ανατίναξαν!

Δείτε και το βίντεο:

Ωστόσο, οι ίδιοι οι Ταλιμπάν κατηγορούνται για ωμότητες όταν ήταν στην εξουσία στην Καμπούλ, από το 1996 έως το 2001, καθώς και αφότου εξεγέρθηκαν εναντίον των ξένων δυνάμεων και των ντόπιων συμμάχων τους.

Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ υπογράμμιζε εξάλλου ότι οι εξεγερμένοι ευθύνονται για την πλειονότητα των επιθέσεων εναντίον των αμάχων στο Αφγανιστάν, οι οποίες έφθασαν σε νέο ρεκόρ στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του χρόνου, σηματοδοτώντας το τέλος της μάχιμης αποστολής του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Από την αρχή της χρονιάς, Αφγανοί τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τους Ταλιμπάν και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο επιδιώκει να επεκτείνει και στο Αφγανιστάν το «χαλιφάτο» που ανακήρυξε σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ. Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει το Ισλαμικό Κράτος ότι θα πληρώσει το τίμημα αν εγκατασταθεί στα εδάφη τους.

«Αυτή τη στιγμή, ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός των Ταλιμπάν είναι το Ισλαμικό Κράτος», συνοψίζει ο Ατικουλάχ Αμαρχίλ, στρατιωτικός αναλυτής με έδρα την Καμπούλ.

«Καταδικάζοντας το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, οι Ταλιμπάν θέλουν να προβάλουν την εικόνα μιας νόμιμης τζιχαντιστικής οργάνωσης και να εμφανίσουν το Ισλαμικό Κράτος ως ένα ξένο φαινόμενο που έχει στόχο να εξασθενήσει το Ισλάμ. Όμως ο πληθυσμός δεν έχει ξεχάσει τα εγκλήματα των Ταλιμπάν», προσθέτει.

Σύμφωνα με αναλυτές, το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις πρόσφατες διαφωνίες στους κόλπους των Ταλιμπάν αναφορικά με την ανάδειξη του μουλά Αχτάρ Μανσούρ ως διαδόχου του μουλά Όμαρ, ιστορικού ηγέτη της εξέγερσης ο θάνατος του οποίου, το 2013, ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Μέλη της οικογένειας του μουλά Όμαρ, περιλαμβανομένου του γιου του Γιακούμπ, έχουν εξάλλου αρνηθεί να δηλώσουν υποταγή στον μουλά Μανσούρ, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος ανέλαβε επικεφαλής έπειτα από «εσπευσμένη και μη συναινετική» διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr