Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ηφαίστειο στη Χαβάη αστροναύτες εκπαιδεύονται για ταξίδι στον Άρη

Σε ηφαίστειο στη Χαβάη αστροναύτες εκπαιδεύονται για ταξίδι στον Άρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Mία ομάδα από 6 μελλοντικούς αστροναύτες της NASA, θα μπουν στην απομόνωση κάτω από ένα ηφαίστειο στη Χαβάη, για να εκπαιδευτούν για ένα ταξίδι τους στον πλανήτη Άρη.

Η ομάδα, την οποία αποτελούν τρεις επιστήμονες, ένας πιλότος, ένας αρχιτέκτονας και ένας γιατρός (τρεις άντρες και τρεις γυναίκες), θα πραγματοποιεί εργασίες και μετρήσεις σε εξωτερικούς χώρους στη σκιά ενός ηφαιστείου στη Χαβάη, φορώντας ειδικές στολές, όπως θα συνέβαινε αν βρισκόταν σε πραγματική αποστολή στον πλανήτη Άρη.

Στόχος της αποστολής είναι να προσαρμοστούν οι αστροναύτες σε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο κοντινό σε αυτό που θα συναντήσουν στην επιφάνεια του Άρη, σε κάποια μελλοντική αποστολή, αλλά και η καταγραφή των αντιδράσεών τους σε συνθήκες απομόνωσης, σύμφωνα με το ODN.

Η προσομοίωση θα διαρκέσει έναν χρόνο, με τη NASA να εκτιμά ότι μία επανδρωμένη αποστολή στον Άρη θα έχει διάρκεια από ένα μέχρι τρία έτη, χωρίς πάντως να είναι γνωστό πότε ακριβώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αστροναύτες προετοιμάζονται για κάποια μελλοντική αποστολή μένοντας σε απομόνωση, καθώς το 2011 μια άλλη ομάδα έμεινε κλεισμένη σε «κελιά» για 520 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr