Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί ατιμάζουν νεκρούς τζιχαντιστές όπως ο Αχιλλέας τον νεκρό Έκτορα (βίντεο)

Ιρακινοί ατιμάζουν νεκρούς τζιχαντιστές όπως ο Αχιλλέας τον νεκρό Έκτορα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε φέρνει στη μνήμη την ατίμωση του νεκρού Έκτορα από τον Αχιλλέα.

Ο Αχιλλέας, όπως περιγράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, όταν σκότωσε τον Έκτορα έδεσε το νεκρό του σώμα πίσω από το άρμα του και το έσυρε γύρω από τα τείχη της Τροίας, πανηγυρίζοντας υβριστικά τη νίκη του.

Ο λόγοι που ο Αχιλλέας φέρθηκε έτσι στον νεκρό Έκτορα οι ακόλουθοι: Πρώτο, ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του Πάτροκλου, που έπεσε από το σπαθί του Έκτορα. Δεύτερο, ήθελε να ατιμάσει τον πρόμαχο των Τρώων, διάδοχο του θρόνου και γενναιότερο πολεμιστή των πολιορκημένων. Τρίτο, ήθελε να σπάσει το ηθικό των Τρώων, για αυτό και έσυρε τον νεκρό γύρω από τα τείχη, ώστε να τον δει όλη η πόλη.

3.200 χρόνια μετά την πτώση της Τροίας και φαίνεται ότι αυτά τα άγρια πολεμικά έθιμα επιβιώνουν ακόμα στους αραβικούς πληθυσμούς.

Ιρακινοί στρατιώτες και πολιτοφύλακες, όπως θα δείτε στο βίντεο, δένουν νεκρούς τζιχαντιστές πίσω από μια καρότσα στρατιωτικού οχήματος (ένα σύγχρονο άρμα) και τους σέρνουν αποδοκιμάζοντας και ατιμάζοντάς τους.

Σημαντική διαφορά με τον ελληνικό μύθο; Ο Αχιλλέας τελικά, μετά την ατίμωση του Έκτορα, έδωσε μετανιωμένος τη σορό στον πατέρα του νεκρού, βασιλιά Πρίαμο, να τη θάψει σύμφωνα με τα έθιμα. Και έτσι ο Όμηρος διδάσκει διαχρονικά στους Έλληνες ότι δεν πρέπει ποτέ να ατιμάζουν τους νεκρούς εχθρούς τους.

Οι συγκεκριμένοι Άραβες σίγουρα δεν διάβασαν Όμηρο, ή ακόμα κι αν κάποιοι ανάμεσά τους έτυχε και τον διάβασαν (γιατί το Ιράκ πριν καταστραφεί από τις αμερικανικές βόμβες ήταν μια μορφωμένη και προηγμένη χώρα), η φρίκη του τζιχαντιστικού πολέμου (και των προηγούμενων πολέμων τα τελευταία δέκα χρόνια) τους έχει κάνει όμοιους με τους εχθρούς τους, ολόιδιους με τη βαρβαρότητα που υποτίθεται πολεμάνε.

Όπως πληροφορούμαστε από διαδικτυακές πηγές, οι νεκροί τζιχαντιστές κατέληξαν σε μια τρύπα για να γίνουν λίπασμα για τα χωράφια…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr