Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος το Ισλαμικό Κράτος; Τι λένε ξένοι ερευνητές

Είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος το Ισλαμικό Κράτος; Τι λένε ξένοι ερευνητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος, διάσημος Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος που έζησε από το 1503 μέχρι και το 1566, είχε προβλέψει με ακρίβεια την άνοδο του Ναπολέοντα και του Αδόλφου Χίτλερ, ως δύο από τους τρεις συνολικά “αντίχριστους” που θα εμφανίζονταν στον κόσμο.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν τις τελευταίες δεκαετίες να “αναγνωρίσουν” ποιος μπορεί να είναι ο “3ος αντίχριστος” που αναφέρει ο Νοστράδαμος, ο οποίος σύμφωνα με τον αστρολόγο του 16ου αιώνα θα ανέλθει στην εξουσία πριν το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, που θα κρατήσει 27 χρόνια.

Η άνοδος και ο τρόμος που έχει προκαλέσει παγκοσμίως το Ισλαμικό Κράτος έκανε πολλούς από τους μελετητές του Νοστράδαμου να αρχίσουν να “αναγνωρίζουν” στις προφητείες του “προβλέψεις” για το Ισλαμικό Κράτος.

Ένα σάιτ, το Nostradamus 2042, ισχυρίζεται ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει το 2015 και θα τελειώσει το 2042, δηλαδή 27 χρόνια από τώρα.

Το εν λόγω σάιτ παραθέτει το ακόλουθο τετράστιχο, στο οποίο υποστηρίζεται ότι υπάρχει η προειδοποίηση για τα γεγονότα που εξελίσσονται σε Ιράκ και Συρία:

Θα εισέλθει μοχθηρός, δυσάρεστος, διαβόητος,
τυραννώντας τη Μεσοποταμία.
Όλοι οι φίλοι της μοιχαλίδας,
η χώρα τρομακτική και μαύρη στην όψη. (VIII- 70)

Το σάιτ γράφει: “Ένα καταπληκτικό τετράστιχο σχετικά με τις δοκιμασίες και τη συνεχιζόμενη θρησκευτική βία, ιδιαίτερα ως επακόλουθο της εισβολής των ΗΠΑ το 2003, και τη διόγκωση της Αλ Κάιντα που οδήγησε στη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους”.

“Το Ισλαμικό Κράτος έχει στόχο τη Μεσοποταμία, το σημερινό Ιράκ. Το Ισλαμικό Κράτος είναι επίσης η πιο πλούσια τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο, χάρη στις πολυάριθμες πηγές εσόδων της”.

“Το Ισλαμικό Κράτος έχει μαύρη σημαία και οι πολεμικές μέθοδοί τους αλλά και ο ισλαμικός νόμος, η Σαρία, είναι τυραννικές”.

Άλλα τετράστιχα του Νοστράδαμου λέγεται ότι προβλέπουν έναν πόλεμο μέσα στην Ευρώπη.

Στο σάιτ αναφέρεται ακόμα: “Έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον εάν ο Νοστράδαμος έχει τίποτα να πει για το Ισλαμικό Κράτος. Υπάρχουν πολλοί που εικάζουν εάν το Ισλαμικό Κράτος θα ξεκινήσει τον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο, και εάν ο ηγέτης της οργάνωσης είναι ο τρίτος αντίχριστος για τον οποίο ο Νοστράδαμος έχει προειδοποιήσει”.

Πριν το ενδιαφέρον εστιαστεί στο Ισλαμικό Κράτος, άλλοι μελετητές του Νοστράδαμου -σε προηγούμενα χρόνια- είχαν ισχυριστεί ότι ο τρίτος αντίχριστος ήταν είτε ο Σαντάμ Χουσεΐν, είτε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Βεβαίως αμφότεροι όχι μόνο δεν αποδείχθηκαν αντίχριστοι αλλά και σκοτώθηκαν από τους εχθρούς τους.

Παλαιότεροι μελετητές του Νοστράδαμου είχαν ισχυριστεί ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινούσε το 1999 και υπάρχουν και σήμερα μελετητές του Νοστράδαμου που συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτή την άποψη και μάλιστα λένε ότι βρισκόμαστε στη μέση του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, ο οποίος θα λήξει με πυρηνικά το 2026.

Λέγεται επίσης ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει σωστά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου με τον ακόλουθο: «Το έτος 1999 και επτά μήνες, από τον ουρανό θα έρθει ένας σπουδαίος βασιλιάς του Τρόμου», ανεξάρτητα εάν αυτή η πρόβλεψη πέφτει έξω δύο ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να πάρει στην κατοχή του 40 κιλά ουράνιο από το Πανεπιστήμιο της Μοσούλης, όταν κατέλαβε την πόλη τον Ιούνιο του 2014, και διακήρυξε ότι θέλει να κατακτήσει την Ισπανία, την Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια.

Ο συγγραφέας Τζον Χόγκ (John Hogue) ισχυρίζεται στο σάιτ του ότι ο Νοστράδαμος όντως προέβλεψε το Ισλαμικό Κράτος. Όπως αναφέρει, ο Νοστράδαμος προέβλεψε αρχικά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Ο Νοστράδαμος προέβλεψε, σύμφωνα με τον Χογκ, ένα σύγχρονο “σταυροφορικό” στρατό (εννοώντας έναν χριστιανικό, ερχόμενο από τη Δύση στράτευμα) το οποίο θα καταλάμβανε τη Μεσοποταμία (Ιράκ).

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι ποτέ δεν θεώρησε τον Σαντάμ Χουσεΐν ως τον τρίτο “αντίχριστο”, ωστόσο η αναφορά του Γάλλου Αστρολόγου ότι “Το μεγάλο πλήθος και σέχτα των φορέων του σταυρού (σταυροφόροι), θα μαζευτεί στη Μεσοποταμία” και κοντά στον Ευφράτη θα συναντηθεί με τον εχθρό, είναι για εκείνον ξεκάθαρη αναφορά στην εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Οι επικριτές των ερμηνειών που δίνονται στα κείμενα του Νοστράδαμου, ισχυρίζονται ότι με τόσους πολέμους που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, τα τετράστιχα του Γάλλου αστρολόγου του 16ου αιώνα μπορούν να ταιριάξουν τόσο με παλαιότερους πολέμους όσο και με τον τωρινό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr