Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι σκοτώνουν αμάχους στην κουρδική πόλη Νίσιβη (βίντεο + φωτο)

Οι Τούρκοι σκοτώνουν αμάχους στην κουρδική πόλη Νίσιβη (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρές οδομαχίες μαίνονταν όλη την Κυριακή (για τρίτη ημέρα), μέχρι αργά το βράδυ, στη Νίσιβη της Τουρκίας μεταξύ Κούρδων και Τούρκων αστυνομικών.

Η Νίσιβη (Nusaybin προφέρεται στα τουρκικά και Nisêbîn στα κουρδικά) βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Τουρκίας με Συρία.

Η πόλη -σύμφωνα με τον Πλούταρχο- κατοικούνταν στην αρχαιότητα από γνήσιους απόγονους των Σπαρτιατών, ενώ στα ελληνιστικά χρόνια εποικίστηκε από Μακεδόνες με αποτέλεσμα να είναι μια πλήρως εξελληνισμένη πόλη. Σήμερα είναι μια κυρίως κουρδική πόλη.

Την Κυριακή ισχυρές τουρκικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα οχήματα άνοιξαν για τρίτη ημέρα πυρ ενάντια σε Κούρδους αμάχους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, τραβηγμένο από πολίτες της Νίσιβη, έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα του τι επικρατεί στην πόλη:

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες Κούρδους τραυματίες, να δέχονται πρώτες βοήθειες μέσα σε σπίτια, επειδή η τουρκική Αστυνομία απαγορεύει τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο. Στην πόλη έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

traumaties

Σύμφωνα με τα κουρδικά Μέσα, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές της πόλης με πυροβολικό, ενώ μέσα από τα τεθωρακισμένα οχήματα ρίχνουν σφαίρες σε ό,τι κινείται.

Δείτε στο βίντεο πολίτη να γίνεται στόχος τουρκικών πυρών:

Στην οδό Καναρίγια (Kanarya) στη συνοικία Αμπντουλκαντίρ (Abdülkadir) Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ πάνω σε σπίτια με τανκς.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τουλάχιστον 7 οβίδες έπεσαν στον δρόμο, πολλά σπίτια έπαθαν ζημιές και τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά. Οι τραυματίες δεν μπορούν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο διότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και οι Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν όποιον άνθρωπο δουν σε δρόμο.

Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας άνοιξαν πυρ στη οδό Σακαργία (Sakarya) στη συνοικία Γενί Τουράν (Yeni Turan) μέσα από τεθωρακισμένα οχήματα. Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι ταμπουρώθηκαν στα σπίτια τους, αλλά οι Τούρκοι έριχναν πυρά και πάνω στα σπίτια.

Την Κυριακή ήταν η τρίτη ημέρα που έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και οι τουρκικές δυνάμεις έχουν μπει μέσα και τρομοκρατούν, σκοτώνουν, ανατινάζουν.

Πολλοί νεαροί Κούρδοι αποφάσισαν να ανταποδώσουν τα πυρά στους Τούρκους κατακτητές. Βεβαίως με τουφέκια και καλάσνικοφ ο αγώνας απέναντι σε τανκς και τεθωρακισμένα είναι άνισος.

Στη συνοικία Φιράτ ο 70χρονος Αχμέτ Σονμέζ (Ahmet Sönmez) δολοφονήθηκε από την τουρκική Αστυνομία.

Ο Κούρδος δήμαρχος της πόλης, Τσενγκίζ Κοκ (Cengiz Kök), μίλησε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF για τα όσα συμβαίνουν στη Νίσιβη.

Όπως είπε, οι Τούρκοι μπήκαν στη συνοικία Φιράτ, όπου Κούρδοι νεαροί πρόβαλαν ένοπλη αντίσταση, με τανκς και άρματα μάχης. Εκεί σκοτώθηκε και ο 70χρονος Αχμέτ Σονμέζ από ριπές που του έριξαν οι Τούρκοι. Ο νεκρός έμεινε όλο το βράδυ του Σαββάτου στο σημείο που σκοτώθηκε και μόνο μετά τις 08.00 το πρωί της Κυριακής κατάφεραν οι δικοί του άνθρωποι να μαζέψουν τη σορό του.

Ο δήμαρχος αναφέρει ότι το σχέδιο των Τούρκων σε ό,τι αφορά τη Νίσιβη ξεπερνά κατά πολύ τον τρόμο και τον θάνατο που προκάλεσαν οι Τούρκοι στην κουρδική πόλη Τσίζρε.

Σε όλους τους δρόμους βρίσκονται άρματα μάχης και τεθωρακισμένα. Πυροβολούν όποιον δουν να κυκλοφορεί στο δρόμο, αδιακρίτως.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης που έχουν τραυματιστεί από τους Τούρκους παραμένουν στα σπίτια τους, δίχως ιατρική βοήθεια, επειδή οι Τούρκοι απαγορεύουν τη μεταφορά τραυματιών στα νοσοκομεία και όποιος τολμήσει να βγει στο δρόμο τον πυροβολούν.

Στα νοσοκομεία δεν μπορούν να μεταβούν ούτε οι γυναίκες που είναι ετοιμόγεννες, αλλά ούτε και διαβητικοί ή άλλοι ασθενείς.

Στις συνοικίες Φιράτ και Νεβρόζ οι Τούρκοι έχουν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα και την παροχή νερό.

Ο δήμαρχος κάνει έκκληση για αλληλεγγύη και προειδοποιεί ότι εάν η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη δεν αρθεί σύντομα και δεν αποχωρήσουν οι τουρκικές δυνάμεις, είναι πιθανό στην πόλη να γίνει σφαγή.

Αυτά συμβαίνουν στη Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ημέρα Κυριακή 5 Οκτωβρίου, ενώ ο σουλτάνος συναντιόταν με Ευρωπαίους ηγέτες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Η Ευρώπη συζητά με χασάπηδες που δολοφονούν αμάχους πολίτες τους. Αυτή είναι η Ενωμένη Ευρώπη μας, αυτός είναι και ανύπαρκτος δυτικός πολιτισμός μας.

Τουρκικά άρματα μάχης στους δρόμους της Νίσιβης το βράδυ της Κυριακής:

nisivi1

nisivi2

nisivi3

Ακολουθεί η ροή αναρτήσεων μέσω Twitter:


Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr