Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει προς το Χαλέπι – Άγριες μάχες με δεκάδες νεκρούς

Το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει προς το Χαλέπι – Άγριες μάχες με δεκάδες νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το Χαλέπι, αφού εξεδίωξε τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές από σειρά θέσεων βορείως της δεύτερης πόλης της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν μετέδωσε ότι ένας Ιρανός στρατηγός σκοτώθηκε στο Χαλέπι.

«Το Ισλαμικό Κράτος ουδέποτε είχε πλησίασε τόσο κοντά στην πόλη του Χαλεπίου, αυτή είναι η μεγαλύτερη προέλασή του προς» την πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τις πηγές του Παρατηρητηρίου, το Ισλαμικό Κράτος εξεδίωξε αντίπαλές του συμμορίες τζιχαντιστών, έπειτα από σφοδρές μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 05.00 τα ξημερώματα, από τις τοποθεσίες Ταλ Κραχ, Ταλ Σουσίν, Κάφαρ Καρές αλλά κυρίως από τη βάση Μαντρασάτ Αλ Μούσατ, που τελούσαν υπό τον έλεγχο των “μετριοπαθών” τζιχαντιστών από το 2012.

Δεκάδες ένοπλοι και από τα δύο στρατόπεδα έχουν σκοτωθεί, είπε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Με την κατάληψη των θέσεων αυτών βορείως του Χαλεπίου, το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πλέον περίπου 20 χλμ. από την πόλη και «πάνω στη γραμμή του μετώπου με τις καθεστωτικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Ασαντ», κυρίως κοντά στη βιομηχανική περιοχή του Σέιχ Νάτζαρ.

Το Ισλαμικό Κράτος προέλασε κυρίως από τα βορειοδυτικά του Χαλεπίου, όπου ελέγχει πόλεις και τοποθεσίες, κυρίως την πόλη Αλ Μπαμπ, που είναι ένα από τα προπύργιά του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν που εδρεύει στον Λίβανο μετέδωσε ότι Ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος με βαθμό στρατηγού σκοτώθηκε στο Χαλέπι.

stratigos Ο Ιρανός στρατηγός Χουσέιν Χαμεναντί (Hossein Hamadani) που σκοτώθηκε την Πέμπτη στο Χαλέπι.

Ο Χουσέιν Χαμεναντί, ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, σκοτώθηκε την Πέμπτη στη Συρία «κατά τη διάρκεια συμβουλευτικής αποστολής στην περιοχή του Χαλεπίου, από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους», ανακοίνωσαν σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης, χωρίς να διευκρινίζουν ακριβώς υπό ποιες συνθήκες.

Το Χαλέπι έχει καταστραφεί από τον πόλεμο από το 2012 και έχει χωριστεί στους δυτικούς τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και στους ανατολικούς που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και από τους συμμάχους της Αλ Κάιντα “μετριοπαθείς” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr