Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τρεις Ασσύριους χριστιανούς στη Χασάκα (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τρεις Ασσύριους χριστιανούς στη Χασάκα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τρεις Ασσύριους χριστιανούς αμάχους που κρατούσε ομήρους στην περιοχή της Χασάκα στην ανατολική Συρία.

Συνολικά το Ισλαμικό Κράτος κρατά 280 Ασσύριους χριστιανούς ομήρους και ζητά 14 εκατομμύρια δολάρια λύτρα για την απελευθέρωσή τους, αλλιώς θα τους σκοτώνει ανά τριάδες μέχρι να πληρωθούν τα λύτρα.

assyrians2

Οι Ασσύριοι είναι οι αρχαίοι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποταμίας και αποτελούσαν το κυρίαρχο πληθυσμιακό στοιχείο πριν την αραβική εισβολή στα χρόνια του μεσαίωνα.

Οι Ασσύριοι είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι μονοφυσίτες, δηλαδή αποδέχονται μόνο τις τρεις πρώτες οικουμενικές συνόδους, και έχουν δική τους εθνική αυτοκέφαλη εκκλησία.

Το ασσυριακό έθνος έχει υποστεί φριχτούς διωγμούς από τους Άραβες και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι ήταν οι πληθυσμοί που υπέστησαν τις μεγαλύτερες σφαγές και γενοκτονίες από τους Τούρκους.

Σήμερα οι Ασσύριοι διώκονται ξανά, από το Ισλαμικό Κράτος. Εκατοντάδες Ασσύριοι τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία έχουν σχηματίσει ένοπλα σώματα και πολεμούν μαζί με τις κουρδικές δυνάμεις.

Οι Ασσύριοι σήμερα, μετά από τόσες σφαγές και γενοκτονίες, δεν ξεπερνούν τα 3.500.000 ψυχές παγκοσμίως, με τους περισσότερους να έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα για να γλιτώσουν από τις σφαγές στη Μέση Ανατολή. Στη Συρία ζουν περίπου 400.000 Ασσύριοι και στο Ιράκ, την αρχαία τους κοιτίδα, έχουν απομείνει μόλις 300.000 άνθρωποι.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, λοιπόν, ότι όταν μιλάμε για χριστιανούς του Ιράκ δεν εννοούμε Άραβες χριστιανούς, αλλά τους Ασσύριους που δεν είναι Άραβες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr