Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας ζητά εκδίκηση! Μεγάλη επίθεση στους Τούρκους τζιχαντιστές

Ο στρατός της Συρίας ζητά εκδίκηση! Μεγάλη επίθεση στους Τούρκους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη επίθεση εξαπέλυσε ο Συριακός Αραβικός Στρατός (κυβερνητικοί) ενάντια στις θέσεις των τουρκόφιλων και Τούρκων τζιχαντιστών στα βόρεια της επαρχίας Λαττάκειας στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο Al Masdar News, η 103η ταξιαρχία της ρεπουμπλικανικής φρουράς συνεπικουρούμενη από την εθνοφυλακή της Κουρντάχα, το Συριακό Σοσιαλιστικό Εθνικιστικό Κόμμα (SSNP) και αντάρτικες μονάδες της συριακής αντίστασης, προελαύνουν στα όρη Αλ Νούμπα και στο χωριό Μπουρτζ Αλ Κουσίμπ, χτυπώντας τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα στη Συρία (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και τους τουρκόφιλους μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) της 1ης Παράκτιας Ταξιαρχίας, εις του οποίου τις τάξεις μάχονται Τουρκμένοι και Τούρκοι τζιχαντιστές.

Οι κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία που σφυροκοπά τις θέσεις των τζιχαντιστών που ευθύνονται για τον θάνατο του ενός Ρώσου πιλότου την Τρίτη, έχουν επικεντρώσει τις πολεμικές τους επιχειρήσεις στα Κουρδικά όρη στα βόρεια της επαρχίας Λαττάκειας.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εκδιώξει τους μισθοφόρους του Ερντογάν από τις στρατηγικής σημασίας πόλεις Γκαμάμ, Κατφ Γκανιμάχ, Τζουμπ Αλ Αχμάρ και Ντέιρ Χάννα.

Σκοπός των κυβερνητικών είναι να ανακαταλάβουν το συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία στα Τουρκμενικά όρη, που ελέγχουν οι τζιχαντιστές από το 2012, για να αποκόψουν τον ανεφοδιασμό τους από την Τουρκία.

Οι επιχειρήσεις ήταν προγραμματισμένες, αλλά πλέον -μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού- λαμβάνουν και “εθνικό” χαρακτήρα ενός ανοιχτού και ολοκληρωτικού πολέμου Ρωσίας και Συρίας ενάντια στους μισθοφόρους του Ερντογάν, Τούρκους και τουρκόφιλους τζιχαντιστές της βορειοδυτικής Συρίας.

Δείτε σε βίντεο τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στα Κουρδικά όρη:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr