Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο χαστούκι Ομπάμα στον Ερντογάν: Αμερικανοί στρατιώτες στην Κόμπανι

Νέο χαστούκι Ομπάμα στον Ερντογάν: Αμερικανοί στρατιώτες στην Κόμπανι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έφθασαν την Πέμπτη στη μαρτυρική κουρδική πόλη Κόμπανι στη βόρεια Συρία, στην περιοχή της ΡοζάβαΔυτικό Κουρδιστάν, προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να υποστηρίξουν τους Κούρδους σοσιαλιστές ανάρτες ενόψει των νέων επιχειρήσεων που αναμένεται να διεξάγουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα έχουν αποστολή να «σχεδιάσουν» τις επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν εναντίον δύο πόλεων που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος: της Τζαραμπλούς και της Ράκας, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μία πηγή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ), του σοσιαλιστικού στρατού των Κούρδων της Συρίας.

Ένας ακτιβιστής στην Κόμπανι, ο Μουστάφα Αμπντί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την άφιξη των Αμερικανών εκπαιδευτών «τις τελευταίες ώρες».

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επιβεβαίωσε από την πλευρά του «την άφιξη περισσότερων από 50 Αμερικανών εκπαιδευτών στο βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας».

Ο Άμπντελ Ραχμάν διευκρίνισε ότι περίπου 30 από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς βρίσκονταν «αυτήν την περίοδο στην Κόμπανι» ενώ άλλοι ήρθαν από την επαρχία Χασάκα.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι Αμερικανοί αφίχθησαν κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών σε δύο ομάδες, από την Τουρκία και το ιρακινό Κουρδιστάν.

Η άφιξη των Αμερικανών στρατιωτικών για να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους αποτελεί το πλέον ηχηρό χαστούκι του Μπάρακ Ομπάμα στον παρανοϊκό σουλτάνο της Άγκυρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr