Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραχόι: Προεκλογικές δεσμεύσεις για μείωση φόρων

Ραχόι: Προεκλογικές δεσμεύσεις για μείωση φόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι,

Σε νέες προεκλογικές δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων εάν το κόμμα του κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου, υποσχέθηκε ο Μαριάνο Ραχόι, επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας .

Ο Ραχόι που διαπιστώνει σημαντική κάμψη των ποσοστών του κόμματος του, ελπίζει ότι θα κερδίσει έδαφος υποσχόμενος ότι σε περίπτωση νίκης του κόμματός τους στις εκλογές, ο φορολογικός συντελεστής για το εισόδημα θα μειωθεί 2%.

«Η μείωση των φόρων θα δημιουργήσει περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερη απασχόληση, περισσότερο εισόδημα», είπε στη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαλένθια.

Το Λαϊκό Κόμμα είχε αυξήσει τους φόρους αφότου κατέλαβε την εξουσία το 2011 στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κακής κατάστασης των δημοσιονομικών της Ισπανίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αλλά προφανώς λόγω των επικείμενων εκλογών προχώρησε φέτος δύο φορές σε μειώσεις του φόρου στο εισόδημα..

Ο Ραχόι δεσμεύθηκε επίσης ότι σε περίπτωση εκλογικής του νίκης το PP θα προωθήσει μέτρα στήριξης των πολύτεκνων και των ατόμων με αναπηρία.

Καθώς η ανεργία παραμένει μια από τις κυριότερες ανησυχίες των Ισπανών ψηφοφόρων, ο Ραχόι υποσχέθηκε παράλληλα να βελτιώσει τη βοήθεια και τα επιδόματα που προσφέρονται στις ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο: στις γυναίκες, τους νέους και τους μακροχρόνια άνεργους.

Από το 2014, η ισπανική οικονομία άρχισε προοδευτικά να βγαίνει από τη σοβαρή οικονομική κρίση που αντιμετώπιζε επί πέντε χρόνια. Η Μαδρίτη έχει προβλέψει ότι η οικονομία της θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% του ΑΕΠ το 2015. Μολαταύτα, η ανεργία συνεχίζει να πλήττει το ένα πέμπτο του ενεργού πληθυσμού κι οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν να μειωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Μαδρίτη δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το 2016 τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το δημόσιο έλλειμμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr