Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε επιφυλακή η ιρακινή πολεμική αεροπορία να βομβαρδίσει τους Τούρκους

Σε επιφυλακή η ιρακινή πολεμική αεροπορία να βομβαρδίσει τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι εξέδωσε διαταγή προς την πολεμική αεροπορία του Ιράκ να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η διορία 48 ωρών που έδωσε την Κυριακή στην Τουρκία για να αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ έληξε.

Πηγές μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ιράκ που επικαλείται το ιρανικό Press TV αναφέρουν, ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός διέταξε τους πιλότους του να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα του Ιράκ, είδηση που μετέδωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός Sumeriyah News

Από τις 4 Δεκεμβρίου η Τουρκία εισέβαλε στο Ιράκ με 1.200 άνδρες και 25 τανκς. Η δύναμη αυτή στρατοπέδευσε κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα στρατεύματά της εισήλθαν στο Ιράκ μετά από πρόσκληση των ιρακινών Αρχών και ότι σκοπός τους είναι να εκπαιδεύσουν ιρακινές δυνάμεις για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ιράκ από την πλευρά του έχει διαψεύσει από την πρώτη στιγμή τους άθλιους τουρκικούς ισχυρισμούς και έχει καταγγείλει την τουρκική ενέργεια ως “εχθρική πράξη” και “εισβολή”.

Δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet τη Δευτέρα ισχυρίστηκε ότι στο στρατόπεδο κοντά στη Μοσούλη βρίσκονται μόνο 600 Τούρκοι στρατιώτες και 350 αποσύρθηκαν, σε τουρκικό έδαφος, δίπλα στα σύνορα και αναμένουν εάν χρειαστεί να εισέλθουν ξανά στο ιρακινό έδαφος.

Ωστόσο, άλλες πηγές διαψεύδουν ότι αποχώρησε μέρος των τουρκικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr