Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος καθηγητής μιλά για τη μυστική συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ρώσος καθηγητής μιλά για τη μυστική συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τη Μέση Ανατολή έχει συναφθεί μυστική συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα που συμπεριλαμβάνει και το πώς έχουν “μοιράσει” και τη στρατιωτική συνεργασία με τους Κούρδους της Συρίας. Σημειώνεται ότι δεν υφίσταται επίσημη έκφραση της συνεργασίας αυτής, από τους δύο συνασπισμούς που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο καθηγητής Βλαντίμιρ Τσούκοφ, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο άρθρο του TRIBUNE.

Σύμφωνα με τη “Συμφωνία του Ευφράτη”, όπου η Ρωσία επιχειρεί δυτικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία και οι ΗΠΑ ανατολικά, η Ρωσία προμηθεύει τους Κούρδους των “Ομάδων Λαϊκής Άμυνας” (YPG/YPJ), του ένοπλου βραχίονα του σοσιαλιστικού κόμματος PYD, που βρίσκονται στο Καντόνι της Εφρίν, δυτικά του Ευφράτη, και οι Ηνωμένες Πολιτείες, προμηθεύουν τους Κούρδους στις υπόλοιπες περιοχές που ελέγχουν και βρίσκονται στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Ο ποταμός στην αμερικανορωσική συμφωνία αποτελεί το όριο των πτητικών δραστηριοτήτων τόσο των Ρώσων, όσο και των Αμερικανών.

Η πόλη Κόμπανι, που έγινε σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, που βρίσκεται στα ανατολικά του Ευφράτη, είναι υπό την ‘αμερικανική ζώνη επιρροής’.

Η πόλη αυτή, έγινε το σύμβολο τα αντίστασης των Κούρδων κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, αφού πολιορκήθηκε επί μήνες και οι εντόπιοι Κούρδοι δεν θα μπορούσαν να την υπερασπιστούν νικηφόρα δίχως τη συνδρομή των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών.

Ο καθηγητής Βλαντίμιρ Τσούκοφ επισημαίνει ότι στην περίπτωση μιας τέτοιας συμφωνίας μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων (εάν πράγματι υπάρχει) επισκιάζεται το τουρκικό αίτημα για τη δημιουργία «ζώνη ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας», όπως διατυμπανίζει η Άγκυρα.

Ο ειδικός περί των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, Τσούκοφ, θα επισημάνει και το εξής:

«Η κατηγορηματική εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας για «εξολόθρευση όλων εκείνων που απειλούν την ασφάλεια των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία», απευθύνεται κυρίως προς την Τουρκία και στους πολιτοφύλακές που την εκφράζουν στη Συρία.

Οι ειδικοί έχουν αδράξει τις δηλώσεις του Πούτιν ότι «η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει προβεί σε υποστήριξη των 5.000 ατόμων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται το Ντάις», καθώς αυτές, παρέχουν επιχειρήματα για την ύπαρξη μιας τέτοιας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, το Ντάις έχει σήμερα περί τα 60 χιλιάδες άτομα και ελέγχει το 70% του εδάφους της Συρίας, όπως είπε ο καθηγητής Τσούκοφ.

Επιπλέον, ο Σόϊγκου στη συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, δήλωσε ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών έχει αυξηθεί σημαντικά από ισλαμιστές του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr