Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός πεζοναύτης: “Βοήθησα να δημιουργηθεί το Ισλαμικό Κράτος”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Είδα συμπολεμιστές μου να σκοτώνουν αθώους, να βασανίζουν, να καταστρέφουν περιουσίες, να γελούν πάνω από πτώματα και να φωτογραφίζονται ενώ τα κάνουν όλα αυτά” ομολογεί ο Βίνσεντ Εμάνουελ πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Πριν δυο εβδομάδες μετά από 10 χρόνια προβληματισμού ο πρώην πεζοναύτης δημοσίευσε το άρθρο “Βοήθησα να δημιουργηθεί το Ισλαμικό Κράτος – η μαρτυρία ενός βετεράνου του Ιράκ”.

“Οι εφιάλτες μου καθημερινά μου θυμίζουν τι γέννησε το Ισλαμικό Κράτος και γιατί μας μισεί” θυμάται ο Βίνσεντ Εμάνουελ στο άρθρο του που περιγράφει τα βασανιστήρια που έκαναν στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ιράκ και μάλιστα συχνά για διασκέδαση όπως λέει.

Στο ίδιο κείμενο ο ακτιβιστής πλέον Βίνσεντ Εμάνουελ θυμάται πως τα βασανιστήρια, ακόμη και σεξουαλικά έδιναν και έπαιρναν μεταξύ των πεζοναυτών πάνω σε ανήλικους ιρακινούς τότε.

“Ξέρουμε όλοι έναν που επέζησε από τέτοια βασανιστήρια: Είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Μπαγκντάντι”, δηλώνει.

“Ήξερα ότι αυτό ήταν λάθος και ανήθικο, ήξερα ότι ήταν παράνομο”, εξηγεί ο Βίνσεντ Εμάνουελ. “Ήξερα ότι θα υπάρξουν συνέπειες όπως αυτά που βλέπουμε σήμερα από το Ισλαμικό Κράτος” προσθέτει.

Μετά από χρόνια αυτοεκπαίδευσης με άλλους ακτιβιστές, ο πρώην πεζοναύτης κατέληξε στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα πάει πολύ πιο μακριά από τον πόλεμο του Ιράκ.

Κατά τη γνώμη του το πρόβλημα είναι στο βάθος της ιστορίας των ΗΠΑ, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη Βόρεια Αφρική, το Αφγανιστάν, το Βιετνάμ την Κορέα. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να υπάρχουν με “γενοκτονίες κατά των Ινδιάνων και υποδούλωση μαύρων” όπως λέει, υπενθυμίζοντας την προσπάθεια κυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λατινική Αμερική.

“Πρέπει να επανεξεταστεί προσεκτικά ο ρόλος των ΗΠΑ στον κόσμο” καταλήγει ο πρώην πεζοναύτης και κατηγορεί τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της Δύσης πως είναι κάτι που ποτέ δεν ήθελαν να κάνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr