Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

New York Times: Η Τουρκία κάνει εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία σκοτώνει αμάχους διεξάγοντας ολοκληρωτικό πόλεμο εντός των συνόρων της ενάντια στους πληθυσμούς των Κούρδων όπως αναφέρουν οι New York Times.

Η τουρκική επίθεση ενάντια στους Κούρδους στα νότια της Τουρκίας, έχει κάνει δεκάδες αστικές περιοχές “αιματηρά πεδία μάχης”, εκδιώκοντας εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους και καταστρέφουν κάθε ελπίδα ειρήνης γράφουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τοπικούς αξιωματούχους την τελευταία εβδομάδα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 200 Κούρδους μαχητές και πάνω από 150 άμαχους.

“Οι περιγραφές των μαχών και της μαζικής καταστροφής σε κατοικημένες περιοχές που είναι εκτός εμβέλειας δημοσιογράφων (δεν φαίνεται τι συμβαίνει), απεικονίζουν σκηνές που δεν διαφέρουν από τον πόλεμο της γειτονικής Συρίας” λέει ο αρθρογράφος και σημειώνει πως πολλοί πολίτες έχουν μείνει χωρίς τροφή και ηλεκτρικό ρεύμα.

“Τα τανκς πολυβολούν όλη μέρα και δεν υπάρχει θέση να κρυφτείς” λέει ο Νουρετίν Κουρτάι, από τη Σιλώπη, μία από τις απομονωμένες πόλεις της Τουρκίας.

ScreenShot_20160101124003

“Οι άνθρωποι πεθαίνουν στα σπίτια τους. Τα σχολεία και οι υποδομές μας έχουν καταστραφεί. Δεν υπάρχει καμία διαφορά από το τι συμβαίνει στη Συρία και το Ιράκ” αναφέρει.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανησυχούν για την κατάσταση και προβλέπουν περισσότερους θάνατους αμάχων.

Η Έμμα Σινκλαίρ Γουέμπ, αντιπρόσωπος του Human Rights Watch, ξεκαθάρισε πως η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να “χαλιναγωγήσει τις δυνάμεις ασφαλείας” της και να ερευνήσει τα εγκλήματα πολέμου που συμβαίνουν από αυτές.

“Το να αγνοήσει κάποιος ή να κρύψει αυτό που συμβαίνει στην περιοχή είναι εγκληματικό. Εδώ δεν υπάρχουν όρια ούτε νόμος, ούτε διεθνές δίκαιο στις επιχειρήσεις των τουρκικών στρατευμάτων” καταλήγει η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr