Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Stratfor: Η Τουρκία θα εισβάλλει πιθανότατα στη Συρία

Stratfor: Η Τουρκία θα εισβάλλει πιθανότατα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος αποκρούει τις επιθέσεις που δέχεται από όλες τις πλευρές στη Συρία, ωστόσο, όπως αναφέρει το Stratfor, ενδέχεται στο προσεχές μέλλον να χρειαστεί να πολεμήσει ακόμα σε ένα μέτωπο καθώς υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στη Συρία.

Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ζώνης ασφάλειας μέσα στη συριακή μεθόριο, η οποία είναι κορυφαία τουρκική επιδίωξη στην περιοχή.

Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι αυτής της τουρκικής πρόθεσης, ότι τουρκικά ναρκαλιευτικά οχήματα έχουν αρχίσει την εκκαθάριση των ναρκών κατά μήκος ενός τμήματος των συνόρων κοντά στην συριακή πόλη Τζαραμπλούς, την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πηγές του Stratfor, η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν συζητήσει το σχέδιο της Τουρκίας, και η Μόσχα έχει συμφωνήσει να μην εμποδιστούν οι προσπάθειες της Τουρκίας εφ ‘όσον η Άγκυρα δεν προσπαθήσει να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στη Μεσόγειο – κάτι με το οποίο συμφωνεί η Άγκυρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Τούρκων – Ρώσων και Αμερικανών αξιωματικών έτσι ώστε να συντονιστούν οι προσπάθειες και να αποτραπούν οι απώλειες από φίλια πυρά αλλά και να αποτραπεί τυχόν κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των τουρκικών και των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως σημειώνει το Stratfor, η Τουρκία από καιρό ήθελε μια διεθνή επιχείρηση προκειμένου να απομακρύνει το Ισλαμικό Κράτος από το Χαλέπι και να προχωρήσει στο σχέδιο της που είναι να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας.

Mια διεθνής επιχείρηση θα ήταν πιθανόν να εντάξει τις Ηνωμένες Πολιτείες βαθύτερα στη συριακή σύγκρουση σύγκρουση – ένα όφελος για την Τουρκία, η οποία δεν θέλει να προχωρήσει μόνη της.

Μέχρι τώρα, όμως, τα σχέδια της Τουρκίας για τη Συρία έχουν περιπλεχθεί σε μεγάλο βαθμό από την επέμβαση της Ρωσίας στη σύγκρουση, με την Μόσχα να θέλει να ματαιώσει τις φιλοδοξίες της Άγκυρας δεδομένου ότι η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό Su-24 πολεμικό αεροπλάνο, το Νοέμβριο.

Οι Ρώσοι έχουν ενισχύσει την αεράμυνα της Συρίας και σε συνέντευξη του ο Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε την Τουρκία να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στον ενάεριο χώρο της Συρίας υπονοώντας ότι θα καταρρίπτονταν…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr