Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Η αντιπολίτευση ζητά από τη Ρωσία τον τερματισμό των επιδρομών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία πρέπει να τερματίσει αμέσως τις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κεντρικής κυβέρνησης της Δαμασκού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται μέλος της συριακής αντιπολίτευσης.

“Η επιχείρηση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας περιπλέκει την κατάσταση. Αν οι βομβαρδισμοί συνεχιστούν, είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς θα προχωρήσει η διαπραγματευτική διαδικασία”, δήλωσε ο Μόνζερ Μάχους, στέλεχος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της αντιπολίτευσης.

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της επιχείρησής τους που υποστηρίζεται από τις επιδρομές του ρώσου συμμάχου τους στο Χαλέπι, οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ βρίσκονται για πρώτη φορά από το 2013 σε απόσταση 20 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα ακόμη και με το “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Οι δυνάμεις προωθήθηκαν στην πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρίτα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας.

“Ο στρατός προελαύνει στην ύπαιθρο και κόβει τις γραμμές επικοινωνίας των τζιχαντιστών, οι οποίοι στη συνέχεια εγκαταλείπουν την περιοχή. Στρατηγικός στόχος είναι να αποκλείσει τα τουρκο – συριακά σύνορα για να στερήσει από τους τζιχαντιστές την επιμελητειακή υποστήριξη”, δήλωσε ο ειδικός γεωγράφος με ειδικότητα στη Συρία Γάλλος Φαμπρίς Μπαλάνς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr