Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πού και πότε “βλέπουν” χτύπημα τζιχαντιστών οι μυστικές υπηρεσίες

Πού και πότε “βλέπουν” χτύπημα τζιχαντιστών οι μυστικές υπηρεσίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

To Ισλαμικό Κράτος αναμένεται να επιχειρήσει επιθέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ εντός του 2016, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής. Την ίδια ώρα, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αναφέρουν στο CNN ότι μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στην Ευρώπη στοχεύοντας Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο και μεγάλη πόλη του Βελγίου και προετοιμάζουν ταυτόχρονα χτυπήματα.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο Κογκρέσο ο Βίνσεντ Στιούαρτ, διευθυντής της DIA (Defense Intelligence Agency), “ο ISIS θα επιχειρήσει πιθανότατα νέες επιθέσεις στο ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και στο έδαφος των ΗΠΑ μέσα στο 2016”, αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

“Αυξανόμενες δυνατότητες να εξαπολύσει επιθέσεις σε όλον τον πλανήτη έχει αποκτήσει το Ισλαμικό Κράτος, συνιστώντας την μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή παγκοσμίως”, σύμφωνα με τον Τζέιμς Κλάπερ, συντονιστή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.“Στις ΗΠΑ, η κυριότερη εξτρεμιστική ισλαμιστική απειλή προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας, από Αμερικανούς ή από αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί”, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Κλάπερ για τις παγκόσμιες απειλές.

Άλλες οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, κυρίως το παρακλάδι της στην Υεμένη, η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου, “έχουν αποδειχτεί επίσης πολύ ανθεκτικές και είναι σε θέση να κερδίσουν έδαφος το 2016″ παρά τις πιέσεις που έχουν δεχτεί από τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις δυτικών χωρών, σημειώνεται ακόμα.

Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, η κορυφαία πρόκληση με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ΗΠΑ εντός του 2016 θα είναι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, αφού οι υποδομές και τα κυβερνητικά συστήματα καθίστανται ιδιαίτερα ευάλωτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr