Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία σε Ρωσία: Εσείς σκοτώσατε 16 αμάχους στη Συρία

Τουρκία σε Ρωσία: Εσείς σκοτώσατε 16 αμάχους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για το θάνατο τουλάχιστον 16 αμάχων από βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής (12/2) η πολεμική της αεροπορίας στη Συρία, λίγο μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου εκεχειρίας που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε μία εβδομάδα, κατηγορεί τη Ρωσία ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τη νύχτα της Πέμπτης, η Ρωσία συνέχισε να βομβαρδίζει αμάχους, σκότωσαν 16 αμάχους» επισήμανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας.

«Υπήρξαν επίσης αεροπορικά πλήγματα εναντίον σχολείων και νοσοκομείων» προσέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας χωρίς να διευκρινίσει σε ποια περιοχή διεξήχθησαν οι βομβαρδισμοί.

Η Μόσχα προσφέρει στρατιωτική στήριξη από τις αρχές Φεβρουαρίου εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές στην επιχείρηση που διεξάγουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον του Χαλεπίου, προπυργίου των ανταρτών.

Αυτά τα πλήγματα έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με την Τουρκία να τους έχει εγκαταστήσει σε καταυλισμούς στη Συρία στην άλλη πλευρά της τουρκοσυριακής μεθορίου.

Αναφορικά με τις προσφυγικές ροές, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η χώρα του πρέπει να οικοδομήσει νέους καταυλισμούς στην Τουρκία προτού μπορέσει να τους υποδεχθεί, ενώ προσέθεσε ότι η χώρα του φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια Σύρους.

«Δεν κλείσαμε τα σύνορα, υποδεχθήκαμε 10.000 ανθρώπους αλλά για λόγους ασφαλείας (…) και λόγω των προετοιμασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εγκατάστασή τους, πρέπει να τους κρατήσουμε (από την συριακή πλευρά των συνόρων) με αυτόν τον τρόπο» εξήγησε ο ίδιος.

«Όμως γιατί αυτοί οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τις πόλεις τους; Παρέμειναν (εκεί) για πέντε χρόνια παρά τους τρομοκράτες και το βάρβαρο καθεστώς (της Δαμασκού). (Έφυγαν) λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr