Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Τουρκία ξεκίνησε τον εμφύλιο της Συρίας με βάση τους τζιχαντιστές”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία είναι η πλέον ενδιαφερόμενη να μην προχωρήσει η προέλαση του Άσαντ ενάντια στους τζιχαντιστές και να βάλει τέλος στον εμφύλιο, δήλωσε στο δίκτυο RT η Βουτάινα Σαμπάν, πολιτική σύμβουλος του Σύρου Προέδρου.

“Η Τουρκία ξεκίνησε τον εμφύλιο στη Συρία και τώρα που η προέλαση του στρατού απελευθερώνει τις πόλεις μας, είναι η Άγκυρα πάλι που χτυπά απευθείας τις θέσεις μας, διότι οι τζιχαντιστές είναι η βάση της Τουρκίας σε συριακό έδαφος και όταν βλέπει πως χάνουν έδαφος τρέχει να τους σώσει” δήλωσε η Σαμπάν.

Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία πραγματοποίησε επιθέσεις στη συριακή επαρχία του Χαλεπίου. Η πρώτη επίθεση ήταν προσανατολισμένη κόντρα σε μια βάση που ανακατέλαβαν από τους τζιχαντιστές οι Κούρδοι, ενώ η δεύτερη επίθεση ήταν κόντρα στις δυνάμεις του Άσαντ. Επιπλέον, η Τουρκία “ζεσταίνει μηχανές” για την εισβολή στη Συρία.

Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε η είδηση πως 2.000 τζιχαντιστές επιστρέφουν στη Συρία από τουρκικού εδάφους κατευθυνόμενοι προς την Αζάζ.

“Τουλάχιστον 2.000 τζιχαντιστές πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία πηγαίνοντας προς την Αζάζ, όπου σχεδιάζουν να υποστηρίξουν τους ομοϊδεάτες τους ενάντια στου Κούρδους που πέτυχαν πολλές νίκες εναντίον τους στο βορρά” δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραμάν που επισήμανε πως πολλοί από αυτούς ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr