Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να πολεμήσει και να νικήσει τη Ρωσία”

“Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να πολεμήσει και να νικήσει τη Ρωσία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Στρατιωτικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Φίλιπ Μπρίντλοβ δήλωσε ότι “είναι έτοιμο να πολεμήσει και να νικήσει” απέναντι στη Ρωσία “αν χρειαστεί”.

Η Ρωσία έχει επανειλλημένα προειδοποιήσει ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και η τοποθέτηση όπλων και στρατευμάτων εκεί, αποτελούν προκλητικές ενέργειες και υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια.

“Για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ εργάζεται με τους συμμάχους αποτρέποντας την τώρα και προετοιμάζεται για μάχη και νίκη αν χρειαστεί” είπε ο Μπρίντλοβ.

Από το 2014 το ΝΑΤΟ επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση της στρατιωτικής ετοιμότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.

Ο Στρατιωτικός Διοικητής του ΝΑΤΟ εξήγησε πως οι “βαριές δυνάμεις” όπλων στην Ευρώπη, “δεν χρησιμοποιούνται για ασκήσεις αλλά για προετοιμασία πολέμου”.

Στις αρχές Φεβρουαρίου το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αύξησε κατακόρυφα τις αμυντικές δαπάνες για την Ευρωπαϊκή Άμυνα.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την εξασφάλιση του ΝΑΤΟ, κάνουν μια στροφή σε πολιτικές του παρελθόντος, καθώς ομολόγησε ο Μπρίντλοβ, με τη στάση αποτροπής της Ρωσίας με στρατιωτικά μέσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Αγροτική εξέγερση στις Βρυξέλλες – Οργισμένοι αγρότες πολιόρκησαν το Ευρωκοινοβούλιο

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr