Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα και ISIS στήνουν προβοκάτσια για να εισβάλει ο Ερντογάν στη Συρία

Αλ Κάιντα και ISIS στήνουν προβοκάτσια για να εισβάλει ο Ερντογάν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, βομβάρδισαν το τουρκικό έδαφος πολλές φορές την Κυριακή μέσα από το έδαφος της Συρίας ώστε να προκαλέσουν απάντηση από την πλευρά της Τουρκίας.

Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, αντιστράτηγος Κουραλένκο, προσθέτοντας ο ίδιος ότι το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε δυνάμεις του κοντά στην κυρίως κουρδική πόλη Νίσιβη, η οποία βρίσκεται στο έδαφος της Τουρκίας, δίπλα στα σύνορα με τη Συρία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι μέσα στη Νίσιβη μαίνονται άγριες οδομαχίες μεταξύ Κούρδων πολιτοφυλάκων και τουρκικών στρατευμάτων. Η πόλη βρίσκεται σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας και πολιορκίας.

“Στις 6 Μαρτίου 2016 το Μέτωπο Αλ Νούσρα επανειλημμένα βομβάρδισε με όλμους τουρκικά εδάφη κοντά στο χωριό Μετισχλί. Οι ενέργειας των τρομοκρατών σκόπευαν να προκαλέσουν πυρά ως αντίποινα από την πλευρά της Τουρκία και εμπλοκή των τουρκικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος, πράγμα που θα κατέστρεφε την ειρηνευτική διαδικασία”, είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι τρομοκράτες προετοιμάζονται να επιτεθούν στην πόλη Καμισλί, στη Συρία, που κατοικείται από Κούρδους της Συρίας”, υπογράμμισε.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι Ρώσοι προειδοποιούν για εξελισσόμενη προβοκάτσια Ερντογάν, σε συνεργασία με τους τζιχαντιστές, για να βρει η Τουρκία αφορμή να εισβάλει στη Συρία, δήθεν ότι δέχεται επίθεση.

Επίσης, η συγκέντρωση τζιχαντιστών από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο συριακό έδαφος απέναντι από τη Νίσιβη είναι άκρως ανησυχητική. Και μόνο η ιδέα ότι τζιχαντιστές θα μπουν στο έδαφος της Τουρκίας για να επιτεθούν στους Κούρδους πολιτοφύλακες στη Νίσιβη, μπορεί να ανατινάξει ολόκληρη την περιοχή μέσα σε μια στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr