Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλήρημα μίσους κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών

Παραλήρημα μίσους κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στη Σμύρνη με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Νατζί Αγμπάλ από την τουρκική εθνοσυνέλευση απήγγειλε ποίημα με μισαλλόδοξες εκφράσεις, όπως «άπιστος Έλληνας» και «να σιγήσουν οι καμπάνες» με βόμβες.
Οι στίχοι του Τούρκου ποιητή Ισμέτ Οζέλ που δανείστηκε ο τούρκος υπουργός Οικονομικών, έχουν ως εξής:
Δεν ακούγεται πλέον η προσευχή, ο σταυρός πάνω στον άμβωνα.

Έβαλε τη σημαία του ο άπιστος Έλληνας, στα τζαμιά, παντού. Έλα λοιπόν αδελφέ μου χέρι-χέρι να ανατινάξουμε τις βόμβες, να σιγήσουν οι καμπάνες.

Σίγησαν οι καμπάνες και ακούστηκε από τους μιναρέδες μία γνώριμη φωνή αιώνων:Μέγας είναι ο Θεός, μέγας είναι ο Θεός.

Ο υπουργός ανέφερε πως απήγγειλε τους στίχους σε απάντηση ενός ποιήματος του Ναζίμ Χικμέτ που διάβασε λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μεχμέτ Τουμ για να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα ποίημα «που εκφράζει και έχει αναφορές σε ένα ιστορικό παρελθόν που μας αγγίζει».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σε αυτό το μισαλλόδοξο παραλήρημα αντιτάχθηκε ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Ερτουγρούλ Κουρκτσού αλλά και ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ που σημείωσε πως ό,τι και να έγινε στο παρελθόν σε κανένα βουλευτή δεν αρμόζει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις στην τουρκική εθνοσυνέλευση:

«Ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου γιατί κάνει κάτι τέτοιο και με ποιο σκοπό; Πραγματικά το ακούσαμε με ντροπή και λύπη. Τώρα ο Τσίπρας θα ρωτήσει τον Νταβούτογλου, και τί θα πει ο Νταβούτογλου; Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες ηλιθιότητες;»

Τελικά μετά τις αντιδράσεις ο τούρκος υπουργός αναγκάστηκε να ανασκευάσει λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να πω ότι έχω αρνητικές σκέψεις εναντίον του ελληνικού έθνους. Απλώς αυτό είχε απαγγελθεί κάτω από ιστορικές συνθήκες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr