Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Λονδίνο προετοιμάζεται για τζιχαντιστική επίθεση με “βρόμικη βόμβα”

Το Λονδίνο προετοιμάζεται για τζιχαντιστική επίθεση με “βρόμικη βόμβα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ανώτεροι αξιωματικοί της βρετανικής αντιτρομοκρατικής διατάχθηκαν να προετοιμαστούν ώστε να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν μέχρι και δέκα ταυτόχρονες επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Λονδίνο, γράφει η Express.

Παράλληλα, ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση μια “βρόμικης βόμβας”, δηλαδή μιας βόμβας από ραδιενεργά υλικά, χημικής ή βιολογικής.

Το εγκληματολογικό έχει διαταχθεί να πατάξει, ακόμα και με τα όπλα εάν χρειαστεί, την οποιαδήποτε απειλή εάν προκύψει από τζιχαντιστές που έχουν γεννηθεί στη Βρετανία και επιστρέφουν από τη Συρία.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Βρετανούς είναι μια τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο σαν εκείνη της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Στις 13 Νοεμβρίου 2015 οι τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες. Η μία ομάδα προσπάθησε να χτυπήσει στο Stade de France, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαρικού αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας, η δεύτερη ομάδα επιτέθηκε σε καφέ και εστιατόρια σκοτώνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους και η τρίτη σφαγίασε 89 ανθρώπους που είχαν πάει για να παρακολουθήσουν μια συναυλία στο θέατρο Μπατακλάν.

“Προετοιμαζόμασταν για τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις, αλλά το Παρίσι έδειξε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περισσότερα. Είμαστε έτοιμοι ακόμα κι εάν αποπειραθούν να εξαπολύσουν επτά, οχτώ, εννέα, δέκα ταυτόχρονες επιθέσεις”, δήλωσε Βρετανός υπουργός που δεν κατονομάζεται στην Express.

Στρατιωτικές μονάδες που στρατοπεδεύουν έξω από το Λονδίνο είναι σε κατάσταση επιφυλακής, έτοιμες ανά πάσα στιγμή να συνδράμουν την Αστυνομία και τις Ειδικές Δυνάμεις σε περίπτωση πολλαπλών ταυτόχρονων επιθέσεων.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η αντιτρομοκρατική μονάδα του στρατού, στην περίπτωση που υπάρχει “βρόμικη βόμβα”.

Τους τελευταίους μήνες το Λονδίνο έχει δει τουλάχιστον δύο μεγάλες αντιτρομοκρατικές ασκήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αναπτύξουν μέχρι και 10.000 στρατιώτες σε υποστήριξη της Αστυνομίας εάν το Λονδίνο δεχθεί επίθεση σαν και εκείνη στη γαλλική πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr