Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες Κούρδων (YPG) και Σύρων κυβερνητικών στην Καμισλί (βίντεο)

Άγριες μάχες Κούρδων (YPG) και Σύρων κυβερνητικών στην Καμισλί (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάχες μαίνονται μεταξύ των σοσιαλιστικών κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην κυρίως κουρδική πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία, δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν την Πέμπτη τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών μέσα στη Καμισλί με όλμους, προκαλώντας απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

map Στον χάρτη βλέπετε με κόκκινο χρώμα τον κυβερνητικό θύλακα που υπάρχει μέσα στα κουρδικά εδάφη στη βορειοανατολική Συρία. Η “κορυφή” αυτού του θύλακα εισέρχεται μέσα στην πόλη Καμισλί, η οποία ελέγχεται σε ένα μέρος από τους Κούρδους (κίτρινο χρώμα) και από την κυβέρνηση (κόκκινο χρώμα). Ακριβώς από την απέναντι πλευρά των συνόρων, στην Τουρκία, βρίσκεται η επίσης κυρίως κουρδική πόλη Νίσιβη. Στη Νίσιβη οι Κούρδοι βομβαρδίζονται από το τουρκικό καθεστώς στην Καμισλί από το συριακό. Το έγκλημα των Κούρδων είναι ότι θέλουν την ελευθερία τους.

Μιλώντας στο ARA News από το Καμισλί, ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Φερχάντ Χίσο δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις του 54ου Συντάγματος βομβάρδισαν την περιοχή γύρω από τα κτιριακό συγκρότημα των Φυλακών Αλάγια [οι οποίες καταλήφθηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις] ανατολικά της πόλης, προκαλώντας απώλειες μεταξύ των αμάχων.

map2 Στον χάρτη βλέπετε τη διάταξη των αντιμαχόμεων δυνάμεων. Οι Κούρδοι είναι με το κίτρινο χρώμα και οι κυβερνητικοί με το κόκκινο.

“Πολλές οβίδες χτύπησαν τις συνοικίες Ζαϊτουνίγια και Αλ Γάρμπι εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ κουρδικών δυνάμεων και κυβερνητικών”, λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Τουλάχιστον 4 άμαχοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη στη συνοικία Ζαϊτουνίγια, ένα από τα θύματα αναγνωρίστηκε ως ο Χελίν Αχμέντ, 10 ετών, και ακόμα 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν σύμφωνα με ιατρική πηγή που μίλησε στο ARA News ανώνυμα.

qamisli Σκίτσο που δείχνει την Καμισλί από τη μία πλευρά των συνόρων να βομβαρδίζεται από τους Σύρους και τη Νίσιβη, από την άλλη πλευρά των συνόρων, να βομβαρδίζεται από τους Τούρκους.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο As Salam της πόλης.

“Πήραμε υπό τον έλεγχό μας τη Φυλακή Αλάγια μετά την παράδοση των κυβερνητικών δυνάμεων που τη φρουρούσαν”, δήλωσε ένας Κούρδος αξιωματικός στο ARA News. Η φυλακή έπεσε στα χέρια των Κούρδων μετά από σύντομη πολιορκία που ξεκίνησε την Τετάρτη.

“Είμαστε αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε την πόλη Καμισλί από τους κυβερνητικούς αλήτες”, είπε ο ίδιος Κούρδος αξιωματικός.

Οι κάτοικοι της Καμισλί, κυρίως Κούρδοι και αρκετοί Ασσύριοι χριστιανοί, έχουν παγιδευτεί καθώς ξέσπασαν οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων που μέχρι πρόσφατα τηρούσαν εκεχειρία μεταξύ τους.

“Δεν υπάρχουν ασφαλείς οδοί για να διαφύγει κάποιος μέσα από την πόλη”, είπε μια πηγή μιλώντας στο ARA News.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τους Κούρδους να μάχονται ενάντια στους κυβερνητικούς μέσα στην Καμισλί την Παρασκευή:

Εκτός από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών, και το Ισλαμικό Κράτος βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει με επίθεση αυτοκτονίας τους Κούρδους αντάρτες στη Καμισλί.

Οι τζιχαντιστές μεταδίδουν, μέσω του “πρακτορείου ειδήσεων” AMAQ, ότι πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας την Πέμπτη στη συνοικία Αλ Κορνίς του Καμισλί από την οποία σκοτώθηκαν 15 Κούρδοι αντάρτες.

Στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων μάχονται και Ασσύριοι πολιτοφύλακες της φιλοκυβερνητικής οργάνωσης Σουτόρο. Οι Ασσύριοι της Καμισλί, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ασσυρίους της βορειοανατολικής Συρίας που είναι σύμμαχοι με τους Κούρδους, οι Ασσύριοι της Καμισλί στηρίζουν την κυβέρνηση Άσαντ.

Οι μάχες μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών στην Καμισλί, όπου υπήρχε εκεχειρία και μια σχετικά αρμονική συμβίωση, ξέσπασαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Κούρδοι αντάρτες του YPG και μέλη της κουρδικής αστυνομίας, της Asayish, διατάχθηκαν να σταματήσουν σε μπλόκο μέσα στην Καμισλί που είχε στήσει η κυβερνητική εθνοφυλακή (NDF) που αποτελείται από μέλη αραβικών φυλών της βορειοανατολικής Συρίας.

Οι Κούρδοι αστυνομικοί αρνήθηκαν να πειθαρχήσουν στις εντολές των κυβερνητικών εθνοφυλάκων και τότε οι κυβερνητικοί άνοιξαν πυρ εναντίον των Κούρδων.

Από εκείνη τη στιγμή οι μάχες μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών δεν έχουν σταματήσει.

Η ασσυριακή πολιτοφυλακή Σουτόρο δεν ενεπλάκη από την αρχή στις μάχες. Πέρασαν ώρες μέχρι να εισέλθει στο πλευρό των κυβερνητικών.

Δείτε βίντεο από τις μάχες της Τετάρτης:

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δαμασκός διέταξε άρματα μάχης και άνδρες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς να επιτεθούν στους Κούρδους στην Καμισλί.

Η κήρυξη κουρδικής ομόσπονδης επικράτειας στη βορειοανατολική Συρία σαφώς και είναι η αιτία για το ξέσπασμα των μαχών στην Καμισλί.

Η κυβέρνηση της Συρίας δεν αναγνωρίζει την ανακήρυξη της Ροζάβα (βόρειας Συρίας – δυτικό Κουρδιστάν) ως ομόσπονδου υποκειμένου της Συρίας και έχει καταγγείλει την κουρδική ανακήρυξη ως την αρχή του διαμελισμού της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr