Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτόνομα αυτοκίνητα – βόμβες ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος

Αυτόνομα αυτοκίνητα – βόμβες ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με πηγές του ΝΑΤΟ, το Ισλαμικό Κράτος εξελίσσει αυτόνομα οχήματα για την παράδοση όπλων και εκρηκτικών, αλλά και για επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα.

Ξεμένουν από βομβιστές αυτοκτονίας ή διάθεση αυτοθυσίας; Όπως και να έχει, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να εξελίσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Ο Dr Jamie Shea που εργάζεται στο ΝΑΤΟ από το 1980 δήλωσε ότι το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης που διατηρεί το Iσλαμικό Κράτος στην Raqqa της Συρίας, χρησιμοποιεί επιστήμονες για την εξέλιξη τέτοιων οχημάτων, τα οποία, παγιδευμένα με εκρηκτικά, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στον στόχο τους χωρίς οδηγό. Αυτό απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους τους βομβιστές αυτοκτονίας. Ο φόβος ότι θα τους ζητηθεί να θυσιάσουν την ζωή τους είναι τελευταία λόγος σοβαρής μείωσης στον ρυθμό στρατολόγησης νέων μαχητών στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Στο ρεπορτάζ που έρχεται από την Daily Express, αναφέρεται ότι ο Dr Jamie Shea, μιλώντας σε έκθεση για την ασφάλεια και την καταπολέμιση της τρομοκρατίας στο Λονδίνο, έκρινε την τεχνολογία του ISIS αρκετά προχωρήμένη ώστε να την συγκρίνει με αυτή της Google. Δεν είναι η πρώτη φορά που ειδικοί αναφέρονται στον κίνδυνο εξέλιξης τέτοιου είδους τεχνολογίας για… τρομοκρατική χρήση.

Προφανώς η προσέγγιση είναι διαφορετική. Το Ισλαμικό Κράτος δεν φανταζόμαστε ότι έχει ευαισθησίες που αφορούν στην ασφάλεια επιβατών και πεζών. Περισσότερο μιλάμε για τηλεκατευθυνόμενα οχήματα, ένα είδος drone με τροχούς. Και δεδομένου ότι τα οχήματα θα είναι… μιας χρήσης, η επένδυση που απαιτείται είναι σαφώς μικρότερη.

Πηγή Daily Express μέσω Autoblog.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr