Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στους Κούρδους του Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στους Κούρδους του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στις θέσεις των Κούρδων Πεσμεργκά σε αρκετά σημεία των οχυρωμάτων τους στο βόρειο Ιράκ, δήλωσαν την Τρίτη στρατιωτικές πηγές.

Ωστόσο, οι κουρδικές δυνάμεις απέκρουσαν την επίθεση των τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν και πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας με αυτοκίνητα – βόμβες στις περιοχές Τελσκούφ, Μπασίκα, Χαζάρ και Κουέιρ.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να πλήξει, ακόμα και να διασπάσει εάν μπορούσε, τις οχυρωματικές θέσεις των Κούρδων κοντά στη Μοσούλη, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που προκάλεσαν μεγάλες απώλειες μεταξύ των τζιχαντιστών.

Μιλώντας στο ARA News ο Κούρδος διοικητής Μ.Κ. δήλωσε ότι η επίθεση των τρομοκρατών ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με επιθέσεις αυτοκτονίας αυτοκινήτων που έχουν μετατραπεί από τους φανατικούς σε βόμβες, σε μια απόπειρα να “σπάσουν” τις γραμμές των Κούρδων και να εισέλθουν στα κουρδικά εδάφη του βορείου Ιράκ για να διασπείρουν το χάος.

“Ένας αριθμός βομβιστών αυτοκτονίας αποπειράθηκαν να σπάσουν τις γραμμές μας επιτιθέμενοι από πολλές πλευρές, αλλά καταφέραμε να σταματήσουμε την επίθεσή τους”, είπε ο Κούρδος αξιωματικός.

Παράλληλα, τα αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν πολλές επιδρομές χτυπώντας μονάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης και οχυρωματικές θέσεις των τζιχαντιστών στην ευρύτερη περιοχή που μαίνονταν οι μάχες.

“Εξαιτίας των νικών που επιτεύχθηκαν από τις δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Κιρκούκ πριν δύο ημέρες [ανακατάληψη του στρατηγικής σημασίας χωριού Αλ Μπασίρ από το Ισλαμικό Κράτος], οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να ισοφαρίσουν τις απώλειες εξαπολύοντας επιθέσεις αυτοκτονίας στα οχυρά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή”, είπε ο γενικός γραμματέας των Πεσμεργκά Τζαμπάρ Γιαγάρ σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικούς δημοσιογράφους την Τρίτη.

Μιλώντας στο ARA News μια πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας των Πεσμεργκά, είπε:

“Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται μεταξύ των δύο πλευρών στις περιοχές Τελσκούφ, Μπασίκα, Χαζάρ και Κουέιρ, παρά τις αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”.

“Η οργάνωση ακολουθεί την τακτική “χτυπώ και φεύγω” στις συγκρούσεις”, εξήγησε ο ίδιος.

“Ωστόσο, μετά την απόκρουση της επίθεσης από τους Πεσμεργκά, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να βομβαρδίζει τις κουρδικές θέσεις με όλμους και ρουκέτες”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr