Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα: Στοιχεία εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Βόμβα: Στοιχεία εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπάρχουν σαφείς και σοβαρές ενδείξεις ότι υπάλληλοι της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας εμπλέκονται στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, βοηθώντας τους αεροπειρατές που κατέλαβαν τα αεροσκάφη που χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο.

Τη αποκάλυψη αυτή έκανε το πρώην μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τζον Φ. Λίμαν, μιλώντας σε επιτροπή της Αμερικανικής βουλής και κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποχαρακτηριστεί από απόρρητη η σχετική αναφορά του Κογκρέσου, που συνδέει τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τη Σαουδική Αραβία.

Ο Λίμαν, που εργάζεται σήμερα σε τράπεζα επενδύσεων, είχε υπηρετήσει ως υπουργός Ναυτικών επί διακυβέρνησης Ρόναλντ Ρίγκαν, είναι ο πρώτος που λαμβάνει δημοσίως θέση ενάντια στην έκθεση των 10 μελών της επιτροπής, που συνάχθηκε το 2004 και με την οποία αθωωνόταν για τις επιθέσεις η Σαουδική Αραβία, πατρίδα των 15 από τους 19 αεροπειρατές.

«Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των Σαουδαράβων που βοήθησαν τους αεροπειρατές, και μεταξύ αυτών υπήρχαν εργαζόμενοι της σαουδαραβικής κυβέρνησης», είπε ο Λίμαν σε συνέντευξή του, αναφέροντας επίσης ότι ήταν μάλλον λάθος το γεγονός ότι η έκθεση της επιτροπής δεν ανέφερε σαφώς αυτά τα στοιχεία.

«Η έκθεσή μας δεν έπρεπε να αθωώνει τη Σαουδική Αραβία».

Επίσης, άσκησε κριτική και σε όσους, πρώην μέλη της επιτροπής, ζήτησαν από τον πρόεδρο Ομπάμα να είναι «προσεκτικός με την πλήρη δημοσιοποίηση του φακέλου για την εμπλοκή των Σαουδαράβων», διότι «περιέχουν πρωτογενές, μη σχολιασμένο» υλικό που θα μπορούσε να στιγματίσει αθώους ανθρώπους».

Επίσης, ο Λίμαν απέρριψε τη θέση άλλων μελών της επιτροπής ότι μόνο ένας Σαουδάραβας κυβερνητικός υπάλληλος είχε εμπλοκή στην υπόθεση.

Τόνισε ότι η επιτροπή έχει στοιχεία για τουλάχιστον πέντε άτομα. «Μπορεί να μην διώχθηκαν, αλλά σίγουρα έχουν εμπλοκή», είπε. «Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός από λεπτομερή στοιχεία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr