Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολωνικό “χαστούκι” στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πολωνικό “χαστούκι” στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πολωνική κυβέρνηση «δεν θα δεχθεί ποτέ τελεσίγραφο», δήλωσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, απευθυνόμενη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγες ημέρες πριν από την προειδοποίηση που θα απευθύνουν οι Βρυξέλλες προς την Βαρσοβία για την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα.

Η πρωθυπουργός της εθνικιστικής δεξιάς κυβέρνησης του PiS, κόμματος του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, θεωρεί ότι η χώρα της δέχεται επίθεση από την Ευρώπη και έτσι, πολύ ταραγμένη, απηύθυνε έκκληση προς το κοινοβούλιο «να δώσει ομόφωνη απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται η Πολωνία».

Η κ. Σίντλο αναφερότραν στη δημοσίευση σε πολωνική εφημερίδα στοιχείων για την προειδοποίηση που πρόκειται να απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα προς τη Βαρσοβία για το κράτος δικαίου στην Πολωνία, η οποία αναμένεται να είναι σε πολύ αυστηρό τόνο προς την κυβέρνηση του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη».

Η προσοχή της επιτροπής επικεντρώνεται στη μεταρρύθμιση που αφορά το Ανώτατο Δικαστήριο και εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση της κ. Σίντλο, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες της πολωνικής κοινής γνώμης και τη δυσφορία των Βρυξελλών.

Η Πολωνή πρωθυπουργός κατήγγειλε «ορισμένα μέλη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «που θέλουν να καταστρέψουν την Ε.Ε.». «Μπορώ να πω ότι υπάρχουν, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όλο και περισσότεροι που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση και να μην την δουν να αναπτύσσεται», ενώ το κόμμα της κατέθεσε στο κοινοβούλιο σχέδιο απόφασης, κάλεσμα για να δοθεί «απάντηση σε μία επίθεση κατά της κυριαρχίας της Πολωνίας».

«Η Πολωνία ντρέπεται για σας, βεβηλώσατε το Σύνταγμα», είπε η πρωθυπουργός του PiS απυθυνόμενη προς τον Ζεγόρζ Σέτινα, ηγέτη της κεντροδεξιάς – κεντρώας Πλατφόρμας των Πολιτών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης από το οποίο προέρχεται και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η κυβέρνηση κατηγορεί και την αντιπολίτευση ότι υποκινεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επικρίνει την πολωνική εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Κασσελάκης: Οι 5 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr