Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα

Νεκρός ο οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο οπλαρχηγός των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκημένη Φαλούτζα του Ιράκ βρίσκεται ανάμεσα στους 70 νεκρούς από τις αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού (που ηγούνται οι ΗΠΑ) και στηρίζουν τις ιρακινές δυνάμεις στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης, δήλωσε ο συνταγματάρχης, εκπρόσωπος του συνασπισμού Στιβ Γουόρεν.

Ο Μαχέρ Αλ Μπιλάουι, οπλαρχηγός των τζιχαντιστών του ISIS στην Φαλούτζα σκοτώθηκε πριν από δύο μέρες, τόνισε ο Γουόρεν.

Όπως επισήμανε, ο θάνατος του Μπιλάουι και άλλων τζιχαντιστών «δεν θα οδηγήσει εντελώς τον εχθρό να σταματήσει να πολεμά, αλλά του προκάλεσε ένα πλήγμα».

Παράλληλα σημείωσε ότι οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού τις τελευταίες τέσσερις μέρες εξαπέλυσαν 20 αεροπορικές επιθέσεις στηρίζοντας την εκστρατεία ανακατάληψης.

Η τελική μάχη για τον έλεγχο της πόλης -προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται 69 χλμ δυτικά της Βαγδάτης- θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες «μέρες και όχι εβδομάδες», δήλωσε ο Χαντί Αλ Αμίρι, ηγέτης της οργάνωσης Μπαντρ, μιας παραστρατιωτικής σιιτικής οργάνωσης με πολιτική πτέρυγα, που φέρεται να έχει την υποστήριξη του Ιράν.

Η πρώτη φάση της επίθεσης που ξεκίνησε την Δευτέρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με την ολική περικύκλωση της πόλης, επισήμανε ο Αμίρι.

Ο στρατός έχει εξουδετερώσει περισσότερους από 250 εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετήσει οι τζιχανιστές σε δρόμους και σε χωριά για να καθυστερήσουν την προέλαση των στρατευμάτων, μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος αξιωματικούς των ιρακικών ενόπλων δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, νέες αναφορές ήρθαν στο φως που τονίζουν ότι οι κάτοικοι της πολιορκούμενης σουνιτικής πόλης λιμοκτονούν.

Ο Αμίρι κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό να φύγει από την νοτιοδυτική έξοδο της πόλης, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές εμποδίζουν τους περίπου 50.000 αμάχους να δραπετεύσουν.

Όσοι κατόρθωσαν να διαφύγουν από την πόλη είπαν πως κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν από λιμό, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες την Πέμπτη ανέφερε παρόμοιες περιγραφές που συνέλεξε από τους εκτοπισμένους κατοίκους σε έναν καταυλισμό κοντά στην Φαλούτζα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού στρατού, μεταξύ 500 και 700 τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στην Φαλούτζα.

Οι νεκροί από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης την Δευτέρα έχουν ανέλθει στους 50, ανάμεσα τους 30 άμαχοι και 20 μαχητές, ανέφερε μια πηγή στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr