Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο FSA παραδίδει την πόλη Μαρέα στους Κούρδους – Υπό πολιορκία του ISIS η Αζάζ

Ο FSA παραδίδει την πόλη Μαρέα στους Κούρδους – Υπό πολιορκία του ISIS η Αζάζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία, στις πόλεις Αζάζ και Μαρέα, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι πόλεις Αζάζ και Μαρέα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των “μετριοπαθών” τουρκόφιλων ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και των συμμάχων τους τζιχαντιστών του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και πολιορκούνται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι ισλαμιστές υπερασπιστές της πόλης Αζάζ δίνουν άγρια μάχη για να κρατήσουν ανοιχτή και την οδό ανεφοδιασμού τους από την Τουρκία.

Οι συμμαχητές τους όμως που βρίσκονται στη Μαρέα έχουν αποκλειστεί. Τους έχει κυκλώσει το Ισλαμικό Κράτος και η μόνη διέξοδος που έχουν είναι δυτικά, όπου βρίσκονται οι Κούρδοι του YPG.

MAP_AZAZ

Όπως μεταδίδεται μέσω Twitter, οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές στη Μαρέα έχουν έρθει σε συμφωνία με τους Κούρδους να τους παραδώσουν την πόλη με αντάλλαγμα οι Κούρδοι να τους εγγυηθούν ασφαλές πέρασμα μέχρι την Αζάζ για να ενισχύσουν την εκεί φρουρά που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Την πόλη Μαρέα οι Κούρδοι τη θέλουν και από ό,τι διαβάζουμε μάλλον η συμφωνία έχει “κλείσει”.

Η πόλη Μαρέα έχει αδειάσει ήδη από τον άμαχο πληθυσμό της που έχει βρει καταφύγιο στα κουρδικά εδάφη.

Η μάχη στη βορειοδυτική Συρία εξελίσσεται σε βατερλό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της ίδιας της Άγκυρας.

Στις αρχές Απριλίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “διέταξε” τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές μισθοφόρους του να επιτεθούν στο Ισλαμικό Κράτος κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να καταλάβουν για λογαριασμό του τη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπιού ώστε να μην περάσει στο μέλλον σε κουρδικό έλεγχο.

Παρά την υποστήριξη που είχε ο FSA από το τουρκικό πυροβολικό, από την άλλη πλευρά των συνόρων, και από πολεμικά αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού, οι “μετριοπαθείς” ηττήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος και έχασαν και τα εδάφη που κρατούσαν στην περιοχή.

Τώρα έχουν απομείνει με δύο πόλεις, την Αζάζ και τη Μαρέα, όπου έχουν πάρει εντολή από τον Ερντογάν να κρατήσουν την Αζάζ πάση θυσία, ενώ τη Μαρέα όπως προαναφέραμε συμφώνησαν να την παραδώσουν στους Κούρδους.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να εισβάλουν στη Συρία για να βοηθήσουν τους μισθοφόρους τους να κρατήσουν την Αζάζ.

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλη ανησυχία από διεθνείς οργανισμούς, και τον ΟΗΕ, για τους 165.000 άμαχους που έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ των τουρκικών συνόρων και της Αζάζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr