Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κυκλώνουν τη Ράκα – Στόχος τους το αεροδρόμιο της Τάμπκα

Οι Κούρδοι κυκλώνουν τη Ράκα – Στόχος τους το αεροδρόμιο της Τάμπκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υποστηριζόμενες από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σε τρία μέτωπα στα βόρεια της ντε φάκτο “πρωτεύουσας” Ράκα των τζιχαντιστών.

“Στην εκστρατεία μας για τη βόρεια Ράκα, οι δυνάμεις μας άνοιξαν τρία μέτωπα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση. Μάχες διεξάγονται στις περιοχές της Αΐν Ίσα, Ταξιαρχία 93 και Αλ Νακχίλ”, δήλωσε η Ρότζντα Φελάτ, η Κούρδισσα στρατηγός που διοικεί την επίθεση των SDF στα βόρεια της επαρχίας της Ράκα.

Οι SDF την Κυριακή ξεκίνησαν και επίθεση στην ανατολική όχθη του Ευφράτη για να καταλάβουν τη στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση Τάμπκα.

“Έχουμε εξαπολύσει επίθεση για την Τάμπκα, βομβαρδίζοντας τις οχυρωματικές θέσεις των τζιχαντιστών εκεί. Στόχος μας να απελευθερώσουμε όλη τη βόρεια ύπαιθρο της Ράκα από τους τρομοκράτες του ISIS. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τους κατοίκους της Ράκα από τις αγριότητες αυτής της βαρβαρικής οργάνωσης”, δήλωσε η στρατηγός Φελάτ.

map_raqqa

Ο εκπρόσωπος των SDF Ταλάλ Σιλό δήλωσε στο ARA News ότι ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες προσπαθούν να εξουδετερώσουν τα εκρηκτικά και τις νάρκες που έχει σπείρει παντού το Ισλαμικό Κράτος, δυσκολεύοντας την προέλαση των κουρδικών και των συμμαχικών τους δυνάμεων.

“Η απελευθέρωση κάθε χωριού ή πόλης ολοκληρώνεται μόνο όταν εκκαθαριστεί πλήρως από όλα τα εκρηκτικά και τις νάρκες που αφήνουν πίσω τους οι τρομοκράτες του ISIS”, δήλωσε ο Σιλό.

“Ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες μας εργάζονται για την εξουδετέρωση των εκρηκτικών στις απελευθερωμένες περιοχές”.

Η εξουδετέρωση των εκρηκτικών καθυστερεί την προέλαση, όμως “έχουμε ήδη συνυπολογίσει αυτή την καθυστέρηση. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα. Όλη η επαρχία και οι κάτοικοί της θα απελευθερωθούν από τους τρομοκράτες. Θα πάρει χρόνο, αλλά στο τέλος η ημέρα της λευτεριάς θα φτάσει για όλους”, είπε ο εκπρόσωπος των SDF.

Στην Τάμπκα υπάρχει στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.

Η Τάμπκα ήταν το τελευταίο οχυρό του στρατού της Συρίας στην επαρχία της Ράκα.

tabqa_airbase Τζιχαντιστές πανηγυρίζουν μετά την κατάληψη του αεροδρομίου της Τάμπκα.

Η μάχη της Τάμπκα άρχισε στις 19 Αυγούστου του 2014 και ολοκληρώθηκε στις 24 Αυγούστου.

Στην τελική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος για να καταλάβει το αεροδρόμιο σκοτώθηκαν 170 Σύροι στρατιώτες. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν σκοτωθεί στις μάχες γύρω από τη βάση 346 τζιχαντιστές και 195 στρατιώτες. 150 στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν ενώ 700 κατάφεραν να διαφύγουν.

Στις 27 και 28 Αυγούστου το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε όλους τους Σύρους στρατιώτες που είχε πιάσει αιχμαλώτους τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, 250 Σύροι στρατιώτες και αξιωματικοί οδηγήθηκαν γυμνοί στην έρημο όπου και σφαγιάστηκαν. Η εικόνα που ακολουθεί είναι από βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είχε αναρτήσει στα τέλη Αυγούστου του 2014 στο διαδίκτυο και έδειχνε την πορεία των Σύρων αιχμαλώτων προς τον θάνατο.

tabka_prisoners Αύγουστος 2014: Η πορεία των αιχμαλώτων της Τάμπκα στην έρημο προς τον θάνατο.

tabqa_prisoners

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr