Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταμάτησε η ιρακινή επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα

Σταμάτησε η ιρακινή επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει την πολιορκία της Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, εξαιτίας των σημαντικών ανησυχιών για την ασφάλεια των 50.000 αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη και τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι, η στρατιωτική επιχείριση στη Φαλούτζα προσωρινώς αναστέλλεται με την ελπίδα να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στον πληθυσμό της πόλης.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός εμφανιζόμενος στην κρατική τηλεόραση είπε ότι “θα ήταν εφικτό να τελειώσουμε τη μάχη συντομότερα εάν η προστασία των αμάχων δεν ήταν μεταξύ των προτεραιοτήτων μας”.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Φαλούτζα ξεκίνησε πριν δέκα ημέρες και οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις, αφού πρώτα εκκαθάρισαν την ύπαιθρο γύρω από την πόλη από τους τζιχαντιστές, εισήλθαν τη Δευτέρα στα προάστια αυτής εμπλεκόμενοι σε οδομαχίες με τους τζιχαντιστές και απελευθερώνοντας πολλούς πολίτες από τις συνοικίες που έδιωξαν τους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο απειλεί να χρησιμοποιήσει τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες αλλά και τα 20.000 παιδιά που βρίσκονται μέσα στη Φαλούτζα να τα στείλει ως “στρατιωτάκια” να πέσουν πάνω στους κυβερνητικούς.

Η πιθανότητα μιας σφαγής χιλιάδων παιδιών στην πρώτη γραμμή, απόδειξη της ανηθικότητας και της δειλίας των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ήταν η αιτία ώστε να σταματήσει προσωρινά η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η Φαλούτζα που απέχει λιγότερο από μια ώρα δρόμου από τη Βαγδάτη, ήταν η πρώτη πόλη που καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος την κατέλαβε τον Ιανουάριο του 2014, δηλαδή έξι ολόκληρους μήνες πριν εισβάλει στο βορειοδυτικό Ιράκ από τη Συρία (μέσω Τουρκίας) και καταλάβει τη Μοσούλη.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις μεταδίδουν ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να στρατολογήσει με τη βία τους κατοίκους της Φαλούτζα ώστε να πολεμήσουν για το “χαλιφάτο”.

Πληροφορίες των Ηνωμένων Εθνών βεβαιώνουν ότι δεκάδες άνδρες κάτοικοι της Φαλούτζα εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος επειδή αρνήθηκαν να πολεμήσουν για την οργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr