Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπιλ Γκέιτς: Τα κοτόπουλα και όχι οι υπολογιστές βοηθούν τους φτωχούς

Μπιλ Γκέιτς: Τα κοτόπουλα και όχι οι υπολογιστές βοηθούν τους φτωχούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι προτιμότερο να εκτρέφει κανείς κοτόπουλα παρά να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να μπορέσει να γλιτώσει από την ακραία φτώχεια, συμβουλεύει ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτης και ιδρυτής της αυτοκρατορίας λογισμικού Microsoft.

“Μου φαίνεται ότι είναι προφανές πως όποιος ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα ήταν καλύτερα αν είχε κότες”, έγραψε ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στο μπλογκ του, το GatesNotes.com

Ο Γκέιτς, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, εξήγησε ότι το ίδρυμα Μπιλ και Μελέιντα Γκέιτς συνεργάζεται με τη μη κυβερνητική οργάνωση Heifer International για να μοιράσει 100.000 κότες σε οικογένειες της υποσαχάριας Αφρικής που ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.

Ο στόχος, σύμφωνα με τον Γκέιτς, είναι το 30% των οικογενειών που ζουν σε αγροτικές περιοχές να εκτρέφουν εμβολιασμένες κότες, από 5% που είναι σήμερα. Η επένδυση αυτή είναι αποτελεσματική γιατί, όπως υποστηρίζει, η εκτροφή κοτόπουλων δεν στοιχίζει πολύ. Επιπροσθέτως, οι κότες αναπαράγονται γρήγορα και τα αυγά και το κρέας τους συνιστούν σημαντικά διατροφικά προϊόντα.

Η εκτροφή κοτόπουλων είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί επίσης ο ρόλος των γυναικών, σημείωσε. “Επειδή πρόκειται για μικρά πτηνά που ζουν κοντά στα σπίτια, σε πολλούς πολιτισμούς συνδέονται άμεσα με τις γυναικείες εργασίες, σε αντίθεση με τα κοπάδια βοοειδών ή κατσικιών. Ο γυναίκες που πουλάνε κοτόπουλα τείνουν να επενδύουν τα κέρδη τους στις οικογένειές τους”, υπογράμμισε επίσης ο Γκέιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Έλον Μασκ: «Ποιο μονοπάτι θέλετε για την τεχνητή νοημοσύνη;»: «Μέγιστη αναζήτηση της αλήθειας» ή «Woke ρατσισμό»

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

Ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχεται ότι σε πέντε χρόνια η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει πολλά αλλά δεν ανησυχεί

Μπιλ Γκέιτς: Θα χάσουμε το κρίσιμο όριο των 2 βαθμών Κελσίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr