Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές όργιο βιασμών από το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία

Πρωτοφανές όργιο βιασμών από το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ανατριχιαστική καταγγελία κάνουν μιντιακοί ακτιβιστές από τα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη Συρία.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως υποχωρούσαν προς την πόλη Μανμπίτζ, ηττημένοι από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές όργιο βιασμών εις βάρος των γυναικών της περιοχής.

Βέβαιοι για τον θάνατό τους από τις αμερικανικές βόμβες ή τις κουρδικές σφαίρες, οι τζιχαντιστές είπαν να πάνε στον άλλον κόσμο “χορτάτοι” και θύματα της μανίας τους έπεσαν δεκάδες γυναίκες και νεαρά κορίτσια.

Σύμφωνα με το ARA News, το οποίο επικαλείται τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές, οι τζιχαντιστές βίασαν δεκάδες γυναίκες στα χωριά γύρω από την πόλη Μανμπίτζ.

Υποχωρώντας υπό την πίεση των συνεχών βομβαρδισμών και της κουρδικής προέλασης, οι τζιχαντιστές οργισμένοι, πραγματικά αχαλίνωτα τέρατα, μπήκαν σε δεκάδες χωριά γύρω από τη Μανμπίτζ, σκότωναν τους άνδρες και βίαζαν τις γυναίκες.

“Για περισσότερα από δύο χρόνια, που η Μανμπίτζ και τα περίχωρά της τελούσαν υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους, οι τζιχαντιστές ήταν γενικότερα προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους προς τον ντόπιο πληθυσμό, ώστε να εξασφαλίσουν λαϊκή υποστήριξη.

Ωστόσο, μετά την έναρξη της επιχείρισης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και τις νίκες του επί του Ισλαμικού Κράτους, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης άρχισαν να κατηγορούν τους ντόπιους ότι υποστηρίζουν τις υπό κουρδική διοίκηση SDF”, είπε μιλώντας στο ARA News ο μιντιακός ακτιβιστής Νασίρ Ταλτζμπίνι.

“Σκότωσαν εκατοντάδες άνδρες [αμάχους] και βίασαν δεκάδες γυναίκες τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο δυτικά της Μανμπίτζ, πριν αποσυρθούν από τα χωριά για να κλειστούν στην πόλη”, συνεχίζει ο Ταλτζμπίνι.

Ένα από τα θύματα που μίλησε στο ARA News με το όνομα Ουμ Μοχάμεντ περιέγραψε ότι οι τζιχαντιστές μπήκαν με τη βία στο σπίτι της, σκότωσαν τον άνδρα της και βίασαν την ίδια και τις δύο κόρες της.

“Μπήκαν στο σπίτι σαν βάρβαροι. Σκότωσαν τον άνδρα μου και βίασαν εμένα και τις δύο κόρες μου. Είμαστε ακόμα σε κατάσταση σοκ από ό,τι συνέβη. Δεν έχω λόγια να περιγράψω, ήταν ένας εφιάλτης”, είπε.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι τζιχαντιστές πέρα από τους σκοτωμούς και τους βιασμούς πυρπόλησαν και πολλά χωριά καθώς υποχωρούσαν.

“Ήταν σαν να ήθελαν να πάρουν εκδίκηση από τους ανθρώπους της περιοχής”, είπε ένας χωρικός από το Ουμ Μαγιάλ, μιλώντας στο ARA News.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν συνολικά 90 χωριά στην ύπαιθρο γύρω από τη Μανμπίτζ τις τελευταίες ημέρες.

Η μάχη πλέον έχει εξελιχθεί σε πολιορκία γύρω από την πόλη Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

manbij_map

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr