Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγία Νάπα: Όργια των οργίων (βίντεο + φωτο)

Αγία Νάπα: Όργια των οργίων (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Νάπα, Βίντεο, Κύπρος, Λάρνακα, Τουρίστες,

Η Αγία Νάπα, αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου, μετατρέπεται κάθε καλοκαίρι σε κέντρο ακολασίας βορειοευρωπαίων και δη Βρετανών τουριστών, οι οποίοι καταφθάνουν είτε με οργανωμένα ταξίδια είτε μόνοι τους, κυρίως με πτήσεις τσάρτερ μέσω του αεροδρομίου της Λάρνακας.

Είναι χαρακτηριστικό πως 35 περίπου αεροπλάνα πετούν καθημερινά από το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ ή το Μάντσεστερ με προορισμό την Αγία Νάπα, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την Λάρνακα.

Ένα ετερογενές πλήθος νεαρών φτάνει μετά από 1 ώρα δρόμο από τη Λάρνακα στην πόλη της Αγίας Νάπας και ο τόπος ραντεβού έχει βαπτιστεί στα αγγλικά The Square. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Courrier International.

Εκεί συγκεντρώνονται ξενύχτηδες από την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία αλλά επίσης από το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Όλη η πόλη είναι γεμάτη με γιγαντιαία μπαρ και μοδάτες ντισκοτέκ που παίζουν μουσική στη διαπασών.

Ορδές Βρετανών με τατουάζ και ξενυχτισμένων Γερμανών πίνουν ήδη τα πρώτα τους κοκτέιλ στο μπαρ Bedrock Inn, μια κιτσάτη παμπ που κοσμείται με έναν δεινόσαυρο σκαλισμένο στην πέτρα.

Γύρω στα μεσάνυχτα όλοι ανεβαίνουν στο Napa Queen, μια αυτοσχέδια επιπλέουσα ντισκοτέκ όπου ξεκινούν τα οργιώδη πάρτι.

Η βάρκα μοιράζει τους νεαρούς στα γύρω μπαρ.

Και κοντά στα ξημερώματα όλος αυτός ο κόσμος θα κατευθύνεται προς το πιο μοδάτο after κλαμπ, το River Reggae Club.

Και το μεσημέρι θα ξαπλώσουν μεθυσμένοι στην Nissi Beach, όπου τα μπαρ προσφέρουν από εκείνη την ώρα δυνατά ποτά και πάρτι.

Η ατμόσφαιρα μπορεί να μην αρέσει στους ντόπιους αλλά η Αγία Νάπα θεωρείται hot προορισμός.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση ανέφερε ότι η Αγία Νάπα είναι στην τρίτη θέση προτίμησης των μεγαλύτερων βρετανών DJ’s, πίσω από την Ίμπιζα και την Μαγιόρκα.

Η Κύπρος γνώρισε πολλές εισβολές: τους Φοίνικες, τους Ασσύριους, τους Βενετούς και τους Οθωμανούς πριν μπει υπό τον έλεγχο των αποίκων Βρετανών.

Τι λένε οι ντόπιοι

Οι κάτοικοι της Αγίας Νάπα είναι συνηθισμένοι σε αυτή την κουλτούρα αλλά σήμερα ορισμένοι δεν αισθάνονται πια καλά στο νησί τους.

«Αυξήθηκαν οι κλοπές και η εγκληματικότητα» δηλώνει ένας τοπικός έμπορος.

Πριν αρχίσουν να φθάνουν οι ορδές με τα τσάρτερ, η Αγία Νάπα ήταν ένα μικρό χωριό ψαράδων.

Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που εκτείνονταν σε 15 χιλιόμετρα λεπτής άμμου και παραλίας βρήκαν καταφύγιο στην Αγία Νάπα.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι σκανδιναβοί τουρίστες και ακολούθησαν οι  Άγγλοι, οι Γερμανοί και στη συνέχεια μαζικά οι Ρώσοι.

Η Αγία Νάπα έγινε θρύλος, ένας τεχνητός παράδεισος με ηλεκτρονική μουσική. Ο ήλιος και οι τουριστικοί πράκτορες ανέλαβαν τα υπόλοιπα.

Σήμερα, το ¼ από τα 2,5 εκατομμύρια τουριστών που φθάνει στην Κύπρο, πηγαίνει στην Αγία Νάπα.

Ο Γιάννης Παντελής, επικεφαλής ενός από τα πιο παλιά εστιατόρια που βρίσκεται στο λιμάνι, μίλησε στο περιοδικό Courrier International:

«Βλέπω κάθε πρωί αυτούς τους νεαρούς εντελώς χάλια από τα όργια της νύχτας. Για εμάς αυτά τα παιδιά δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι τουριστικοί πράκτορες που τους πουλάνε πακέτα στη μισή τιμή και δεν ξοδεύουν τίποτα παραπάνω.

Τα πράγματα επιδεινώθηκαν όταν η κυπριακή λίρα έγινε ευρώ στις αρχές του 2008 και το νησί θεωρήθηκε φθηνό για τους Βρετανούς.

Πρόκειται για τουρίστες που έρχονται εδώ με πακέτα 700 ευρώ για όλη την εβδομάδα, μαζί με το φαγητό.

Τους αναγνωρίζουμε από τα βραχόλια των πρακτορείων που φοράνε στο χέρι και τα χρησιμοποιούν για να μπουν στην πισίνα του ξενοδοχείου, να πάνε με το πλοίο στα ανοιχτά ή να πιάσουν θέση στην παραλία.

Μόλις πέσει η νύχτα, οι δρόμοι της Αγίας Νάπα γεμίζουν από οργανωμένα γκρουπ που τους καθοδηγούν τα πρακτορεία Thomas Cook, First Choice ή Olympic Holidays και τους γυρίζουν στα μπαρ», λέει.

Αποκαλούμενη «η νέα Ίμπιζα», η Αγία Νάπα παραλίγο να σβήσει πριν από μερικά χρόνια, όταν μια νεαρή Σουηδέζα βρέθηκε νεκρή αφού πρώτα την βίασαν βρετανοί στρατιώτες.

Οι στρατιωτικές βάσεις βρίσκονται στην Δεκέλεια και στο Ακρωτήρι και απαγορεύτηκε από τότε στους στρατιώτες να έρχονται στην Αγία Νάπα.

Ο οδηγός ταξί Ανδρέας Ψαρίκος μίλησε στο ίδιο περιοδικό και λέει:

«Εμένα να ακούτε. Ο μόνος λόγος για τον οποίο έρχονται εδώ οι νεαροί Άγγλοι είναι γιατί είναι σίγουροι ότι θα βρουν έκστασις και μαριχουάνα».

Καθημερινές είναι οι ειδήσεις για συλλήψεις και κατασχέσεις κάνναβης και κοκαΐνης ενώ ένα τοπικό αγγλόφωνο περιοδικό γράφει ότι ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανησυχεί με την ανικανότητα των κυπριακών αρχών να καταπολεμήσουν το σεξουαλικό τράφικ, την πορνεία και τη βία στην Αγία Νάπα.

Πώς κατόρθωσε η Αγία Νάπα να γίνει πρωτεύουσα της νύχτας για τη Μεσόγειο διερωτώνται κάθε καλοκαίρι και τα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν ανταποκρίσεις με τα όργια των Βρετανών στο νησί.

Επιθέσεις με μαχαίρι, ξυλοδαρμοί και έκτροπα από την Αγία Νάπα βρίσκονται συχνά στα πρωτοσέλιδα.

Μάλιστα η αγγλική εφημερίδα Daily Star γράφει ότι και φέτος η Αγία Νάπα θα γίνει τόπος για αγριότητες και δημοσιεύει και φωτογραφίες, τις πιο …αθώες.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην αθρόα έλευση τουριστών από την Βρετανία και τη Ρωσία στην Κύπρο και επισημαίνει:

«Οι Βρετανοί θα το ρίξουν στον παράδεισο του κλάμπινγκ στην Αγία Νάπα αυτό το καλοκαίρι και θα… φέρουν μαζί τους την αποτρόπαια συμπεριφορά τους».

Στο ίδιο ρεπορτάζ δημοσιεύονται φωτογραφίες από τη νυχτερινή διασκέδαση στην Αγία Νάπα, που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Star δείχνουν ότι «η άγρια συμπεριφορά ήδη έχει αρχίσει».

TO GO WITH AFP STORY BY ANNA CUENCA A British tourist shouts at a girl in Punta Ballena street, in the Magalluf zone, in Calvia on Mallorca Island late on August 1, 2014. The resort made headlines around the world last month after a video showing a young woman, wearing red shorts and a white tank top, performing oral sex on several men on the dance floor of a nightclub went viral on the Internet. AFP PHOTO/ JAIME REINA (Photo credit should read JAIME REINA/AFP/Getty Images)

napa3

Δείτε βίντεο του ρεπορτάζ της Νορβηγικής εφημερίδας VG Nett που προβλήθηκε στην Ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο και δείχνει πως και νέοι από την Νορβηγία συμμετέχουν σε πάρτι οργίων:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr