Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε απόλυτη υστερία οι Βρετανοί “Μένουμε Ευρώπη” μαζεύουν διαδικτυακές υπογραφές

Σε απόλυτη υστερία οι Βρετανοί “Μένουμε Ευρώπη” μαζεύουν διαδικτυακές υπογραφές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πραγματική υστερία οι Βρετανοί “Μένουμε Ευρώπη” (πολλοί εκ των οποίων είναι και μετανάστες) έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 2.780.000 υπογραφές, με τις οποίες ζητούν εμμέσως τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών, τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση έχουν υπογράψει 2.789.167 άτομα. Υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισαν περισσότεροι από 16.000.000 υπήκοοι του ΗΒ.

Σημειώνεται ότι για να εισαχθεί το ζήτημα σε συζήτηση στη Βουλή, απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές, ενώ παράλληλα, η κυβέρνηση υποχρεούται να απαντήσει σ’ όλα τα αιτήματα, τα οποία έχουν συγκεντρώσει πάνω από 10.000 υπογραφές.

Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ολοκληρώνεται την Τρίτη, με τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας να εκτιμούν ότι έως τότε, είναι πιθανόν να έχει συγκεντρωθεί ο αριθμός των 5.000.000 υπογραφών.

Το όλο εγχείρημα προήλθε έπειτα από τη γραφική κίνηση 100.000 κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον πακιστανικής καταγωγής δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Στην αίτηση, καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, τότε να κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Η πλειονότητα των υπογραφών, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το Λονδίνο, όπου ζουν πάμπολλοι Βρετανοί πολίτες ξένης καταγωγής.

Είναι απαράδεκτο όταν ολοκληρώνεται μια ψηφοφορία οι χαμένοι να ζητούν επανάληψή της και μάλιστα μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και καταστροφολογίας, ή να ζητούν να αποσχιστούν. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί έτσι, διότι εάν λειτουργούσε έτσι δεν θα είχαμε ποτέ οποιασδήποτε μορφής δημοκρατία.

Φανταστείτε, δλδ, να εκλέγεται μια κυβέρνηση και οι χαμένοι των εκλογών να λένε “εμείς θα αποσχιστούμε και θα φτιάξουμε άλλο κράτος”. Κι όμως, οι “Μένουμε Ευρώπη” τέτοιες παλαβομάρες λένε, απόδειξη ότι εκφράζουν πανευρωπαϊκώς το πιο απολίτικο και αντιδημοκρατικό κομμάτι των κοινωνιών μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr