Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Έγραψε” πάλι ο Τραμπ: “Ο Σαντάμ ήταν κακός αλλά σκότωνε τρομοκράτες!”

“Έγραψε” πάλι ο Τραμπ: “Ο Σαντάμ ήταν κακός αλλά σκότωνε τρομοκράτες!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να τους “στείλει” όλους με νέες δηλώσεις που έκανε την Τρίτη, αναφερόμενος στον Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο 70χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και πλέον οδεύει προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, με δηλώσεις του αποθέωσε τον Ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν.

Αναλυτικά, ο Τραμπ σχολίασε πως:

«Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν κακός άνθρωπος. Σωστά; Ήταν κακός, πραγματικά κακός.

»Αλλά ξέρετε τι έκανε πολύ καλά; Σκότωσε τρομοκράτες. Αυτό το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Δεν τους διάβασε τα δικαιώματά τους, δεν συζήτησαν. Ήταν τρομοκράτες και αυτό ήταν το τέλος».

Το κοινό του Τραμπ γέλασε με τις δηλώσεις του, ενώ ο ίδιος συμπλήρωσε πως:

«Σήμερα, το Ιράκ είναι σαν το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας. Αν θέλεις να γίνεις τρομοκράτης, πας στο Ιράκ. Είναι σαν το Χάρβαρντ. Σωστά; Είναι λυπηρό».

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Χουσεΐν, ή για άλλους τυράννους του αραβικού κόσμου, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο υποστήριξε πως ο κόσμος θα ήταν 100% καλύτερος αν δικτάτορες σαν τον Χουσεΐν ή τον Καντάφι βρίσκονταν ακόμα στην εξουσία.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ κάποιοι από τους ρεπουμπλικάνους πολιτικούς έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Βουλής, Πολ Ράιαν, μίλησε για τον Χουσεΐν, υποστηρίζοντας πως:

«Ήταν ένας από τους πιο σατανικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα. Διέπραξε μαζική γενοκτονία εναντίον των ίδιων του των συμπατριωτών, χρησιμοποιώντας χημικά όπλα».

Το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον, με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα, καταδίκασε τις δηλώσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Σε ανακοίνωσή τους υποστήριξαν πως: «Η αποθέωση του Τραμπ σε σκληρούς και αμείλικτους άντρες φαίνεται πως δεν γνωρίζει όρια. Στην πραγματικότητα, η θητεία του Χουσεΐν αποτέλεσε χορηγό της τρομοκρατίας και το τίμημα το πλήρωσαν οι οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας, που επιτέθηκαν εναντίον Ισραηλινών.

»Τα κολακευτικά σχόλια του Τραμπ για αμείλικτους δικτάτορες και τα διεστραμμένα μαθήματα που φαίνεται πως πήρε από την ιστορία τους, δείχνουν για ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνος θα ήταν ως επικεφαλής και πόσο ανάξιος είναι του αξιώματος που αποζητά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr