Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησαν εκκαθαρίσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ – Ανακάλυψαν κι εκεί συνωμοσία!

Ξεκίνησαν εκκαθαρίσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ – Ανακάλυψαν κι εκεί συνωμοσία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκκαθαρίσεις στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με απολύσεις και πρέσβεων που κατηγορούνται για σχέσεις με το “μετριοπαθές” ισλαμιστικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσγλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε σημαντική παρείσφρηση “γκιουλενιστών” στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

“Θα υπάρξουν απολύσεις [από το υπουργείο] συμπεριλαμβανομένων και σε επίπεδο πρεσβευτών”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο Habertürk TV τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Αν και δεν κατονόμασε ποιους σκοπεύει να απολύσει, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε έναν υπάλληλο που ήταν πρώην επικεφαλής του τμήματος προσωπικού του υπουργείου και σε έναν ακόμα που βρισκόταν κοντά στον Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρόσθεσε επίσης ότι οι εν λόγω υπάλληλοι δεν ήταν σε ενεργείς αποστολές.

34 διπλωματικοί υπάλληλοι και διπλωμάτες, ύποπτοι ως μέλη του γκιουλενικού κινήματος, έχουν εδώ και καιρό μεταφερθεί σε μια ειδική υπηρεσία υπό την προεδρία της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο, είπε ο Τσαβούσογλου.

Σημαντικός αριθμός διπλωματών μετατέθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών από άλλες κρατικές υπηρεσίες ενώ το τμήμα προσωπικού ήταν υπό τον έλεγχο γκιουλενιστών διπλωματών, είπε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος τους απαξίωσε λέγοντας ότι δεν ήξεραν να μιλούν ούτε ξένες γλώσσες.

“Θα εκκαθαρίσουμε το κράτος από αυτή τη συμμορία επειδή παρείσφρησαν στη δημόσια διοίκηση με προδοτικά σχέδια. Για παράδειγμα, στο υπουργείο μου, το υπουργείο Εξωτερικών, επί χρόνια η διαδικασία επιλογής για το υπουργείο βασιζόταν σε εξετάσεις και μεταφράσεις από τα τουρκικά στα αγγλικά. Αλλά αυτοί που ανήκαν σε αυτή την παράλληλη συμμορία άλλαξαν το σύστημα επιλογής σε τεστ πολλαπλών απαντήσεων αφού πήραν τον έλεγχο του τμήματος προσωπικού”.

“Έθεσαν τις πιο δύσκολες ερωτήσεις στην ιστορία του υπουργείου, ώστε μόνο τα μέλη τους, που τους είχαν δώσει τις απαντήσεις από πριν, να μπορέσουν να περάσουν τις εξετάσεις. Κανείς από αυτούς δεν μιλά ξένες γλώσσες ούτε έχει τα τυπικά προσόντα [για να είναι διπλωμάτης]”, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι έχει δημιουργήσει ένα “παράλληλο κράτος” μέσα στην Τουρκία, μια συνωμοσία, για να το ελέγχει. Βεβαίως σε αυτό το “παράλληλο κράτος” του Γκιουλέν, του οποίου τα όρια και το περιεχόμενο είναι “θολά”, οι ισλαμιστές του AKP “χωράνε” κάθε αντιφρονούντα, ανεξάρτητα από ποιον ιδεολογικό ή πολιτικό χώρο προέρχεται, διότι όλοι εν δυνάμει μπορούν να είναι “πράκτορες” του “παράλληλου κράτους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα «όργιο» τουρκικών παραβιάσεων στο FIR Αθηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr