Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεμίζει τα μπουντρούμια με δημοσιογράφους ο Ερντογάν

Γεμίζει τα μπουντρούμια με δημοσιογράφους ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, διέταξε τουρκικό δικαστήριο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Άγκυρα θεωρεί τον Γκιουλέν υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Οι 17 δημοσιογράφοι διώκονται διότι φέρονται να ανήκουν σε «τρομοκρατική οργάνωση».

Από τους 21 δημοσιογράφους που προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου χθες, στους 17 απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που δόθηκε εντολή να προφυλακιστούν είναι η Ναζλί Ιλιτσάκ, πρώην βουλευτίνα, η οποία απολύθηκε από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah το 2013 διότι επέκρινε τους υπουργούς που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο διαφθοράς—η έρευνα για το οποίο ενορχηστρώθηκε, κατά την κυβέρνηση στην Άγκυρα, από τον Γκιουλέν.

Ο Μπουλέντ Μουμάι, πρώην διευθυντής της εφημερίδας Hürriyet, πολύ γνωστός στον χώρο των τουρκικών ΜΜΕ, ήταν αντίθετα ανάμεσα στα πρόσωπα που αφέθηκαν ελεύθερα.

Τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ευρέων εκκαθαρίσεων που είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, που κλόνισε την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο 130 και πλέον μέσων ενημέρωσης ενώ έχουν εκδοθεί περίπου 90 εντάλματα σύλληψης σε βάρος δημοσιογράφων, μέτρα που επικρίνονται εντονότατα από μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μπαβέλλας σε ηλικία 89 ετών

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr