Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Bαυαρία μηνύει τη Volkswagen για διαφυγόντα κέρδη

H Bαυαρία μηνύει τη Volkswagen για διαφυγόντα κέρδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το σκάνδαλο dieselgate φαίνεται πως θα ακολουθεί την Volkswagen για καιρό ακόμα καθώς τώρα δέχεται και βέλη εξ οικείων, με το ομοσποδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας να στρέφεται νομικά εναντίον της.

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας θα μηνύσει την Volkswagen για ζημίες που υπέστη από το σκάνδαλο dieselgate.

To πρώτο ομοσπονδιακό κράτος μέσα στη Γερμανία που στρέφεται νομικά εναντίον της

Η Βαυαρία είναι το πρώτο ομοσπονδιακό κράτος μέσα στη Γερμανία που στρέφεται νομικά εναντίον της Volkswagen, ζητώντας να αποζημιωθεί για τα διαφυγόντα κέρδη του Συνταξιοδοτικού Ταμείου του. Πιο συγκεκριμένα η Βαυαρία είχε στην κατοχή της 58.000 προνομιούχες μετοχές της VW, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ. Έκτοτε η συνεχής πτώση της αξίας των μετοχών στοίχησε στη Βαυαρία περίπου 700.000 ευρώ.

«Αυτά τα χρήματα τα θέλουμε πίσω!» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Βαυαρίας Markus Söder, σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ανέφερε επίσης ότι το Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Βαυαρίας θα υποβάλει μήνυση τον Σεπτέμβριο στο περιφερειακό δικαστήριο της Κάτω Σαξονίας, πολύ κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της VW, στο Wolfsburg.
Ωστόσο, ανώτεροι αξιωματούχοι της Κάτω Σαξονίας έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχία της προσφυγής.

Ο υπουργός οικονομικών του κρατιδίου, Peter-Jürgen Schneider, δήλωσε πως δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η Βαυαρία απαιτεί αποζημίωση για την απώλεια κερδών λόγω της πτώσης των μετοχών της VW ή θα ισχυριστεί ότι η παραβίαση των όρων εμπιστευτικότητας προκάλεσε την οικονομική ζημιά.

«Η Κάτω Σαξονία είναι στρατηγικός επενδυτής στη Volkswagen» είπε ο Schneider «Επομένως το παιχνίδι με τις μετοχές δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μας. Γι αυτό το λόγο είναι πολύ αμφίβολο αν η παραβίαση ad hoc κανόνων μπορούν να προκαλέσουν υλική ζημία».

Ο εκπρόσωπος Tύπου του υπουργείου οικονομικών της Βάδης-Βιτεμβέργης, ενός άλλου ομοσπονδιακού κρατιδίου, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι εξετάζουν και εκείνοι το ενδεχόμενο να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον της VW. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο κρατίδιο έχουν την έδρα τους η Porsche- που ανήκει στον όμιλο της VW –και η Daimler. Την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο η Βάδη Βιτεμβέργη είχε στην κατοχή της 65.000 προνομιούχες μετοχές της VW.
Η προσφυγή της Βαυαρίας εναντίον της VW έρχεται να ακολουθήσει μια σειρά άλλων προσφυγών που έχουν γίνει στη Νότια Κορέα, στις HΠΑ, αλλά και μιας μήνυσης που κατέθεσε το ανεξάρτητο Ταμείο Υγείας της Νορβηγίας αλλά και μια ομάδα ανεξάρτητων επενδυτών. Η VW δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο «κερατωμένος» ( ; ) βασιλιάς της Ισπανίας, η βασίλισσα είχε τον ίδιο εραστή με την αδελφή της κι ο ρόλος του πρώην βασιλιά

Τesla: Ανακαλεί δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας

SPIEGEL: Η Καϊλή διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο Qatargate – Υποψίες και για άλλες παρατυπίες

Η βασίλισσα Λετίθια «κεράτωνε» τον βασιλιά της Ισπανίας με τον πρώην κουνιάδο της

Ξάνθη: Καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας- Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr