Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιταλία τώρα… ανακάλυψε ότι της στέλνει πρόσφυγες το Ισλαμικό Κράτος

Η Ιταλία τώρα… ανακάλυψε ότι της στέλνει πρόσφυγες το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έρευνα για την πιθανή εμπλοκή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη διακίνηση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών που διασχίζουν την Μεσόγειο διεξάγουν οι ιταλικές Αρχές.

Να σημειώσουμε εδώ ότι σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, εδώ και πολλούς μήνες, γίνονται ξεκάθαρες αναφορές ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εμπλέκεται και στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Μάλιστα το αρχικό σχέδιο των τζιχαντιστών ήταν, πριν τους ανοίξει ο Ερντογάν τον δρόμο στο Αιγαίο προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να χρησιμοποιήσουν τις προσφυγικές ροές από τη Λιβύη προς την Ιταλία για να περάσουν τρομοκράτες τους στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Το TRIBUNE είχε ενημερώσει από τις 18 Φεβρουαρίου 2015 τους αναγνώστες του για τις αποκαλύψεις του Ινστιτούτου Quilliam, ότι επίκειται εισβολή τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη, προερχόμενων από τη Λιβύη [διαβάστε εδώ και εδώ].

Η ροή μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχει περιοριστεί προς το παρόν σε μεγάλο βαθμό έπειτα από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άγκυρας που υπεγράφη τον Μάρτιο αλλά εκατοντάδες άνθρωποι καταφθάνουν στην Ιταλία καθημερινά, κυρίως με αφετηρία τη Λιβύη.

Εγκληματικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται το χάος που επικρατεί στην Λιβύη, χρεώνοντας εκατοντάδες δολάρια κυρίως σε ανθρώπους από την Υποσαχάρια Αφρική για να κάνουν το ταξίδι προς την Ευρώπη.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα που επικεντρώνεται στο κατά πόσον μέλη του Ισλαμικού Κράτους κατέχουν καίριους ρόλους στον έλεγχο και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ιταλία», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο.

Όπως ανέφερε, κατά την ακρόαση στην επιτροπή με θέμα τη μετανάστευση, τη συμφωνία Σένγκεν για την ελευθερία διακίνησης προσώπων στην ΕΕ και τις δραστηριότητες της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol, οι λεπτομέρειες της σχετικής έρευνας είναι απόρρητες.

«Οι κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι υψηλοί» σημείωσε, προσθέτοντας πως υπάρχει επίσης μια υποψία ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να επηρεάσουν τις τοποθεσίες στην Ιταλία όπου θα εγκατασταθούν τελικώς οι μετανάστες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκομίσει κέρδη από την πώληση πετρελαίου από πετρελαιοπηγές που έχει καταλάβει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και από όπλα και πυρομαχικά που έχει πάρει ως λάφυρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει πως τζιχαντιστικές οργανώσεις στέλνουν μέλη τους στην Ευρώπη ανάμεσα στους μετανάστες.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συχνά πραγματοποιούν την θαλάσσια διαδρομή από την Λιβύη προς την Ιταλία χρησιμοποιώντας μη αξιόπλοα σκάφη.

Συνολικά 4.027 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πεθάνει παγκοσμίως έως τώρα φέτος, τα τρία τέταρτα εξ αυτών στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μια αύξηση σε ποσοστό 35% στον αριθμό νεκρών παγκοσμίως σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα των επτά μηνών του 2015.

Περισσότεροι από 257.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας θαλάσσιες διαδρομές αυτό το χρόνο, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Επίσης, 4.000 τζιχαντιστές πέρασαν στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr