Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούλγαροι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί κυνηγάνε μετανάστες (φωτο)

Βούλγαροι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί κυνηγάνε μετανάστες (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βούλγαροι ακροδεξιοί σχημάτισαν παραστρατιωτική πολιτοφυλακή για να φυλάει τα σύνορα της Βουλγαρίας από τους μετανάστες και πρόσφυγες που διοχετεύονται στην Ευρώπη από την Τουρκία.

Οι Βούλγαροι ακροδεξιοί εθελοντές συνοριοφύλακες ονόμασαν την ομάδα τους “Στρατιωτική Ένωση VASSIL LEVSKI”.

Vassil-Levski2

Ο Βασίλ Λίφσκι είναι εθνικός ήρωας της Βουλγαρίας που αγωνίστηκε για την απελευθέρωσή της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Vassil-Levski6

Σε ανάρτησή τους οι παραστρατιωτικοί, που υπερηφανεύονται ότι φρουρούν την πατρίδα και τα νότια σύνορα, αναφέρουν μεταξύ άλλων “προτάσεών” τους:

“Εξαιτίας του μεγάλου κύματος μεταναστών που ήδη απειλεί την ασφάλεια, την οικονομία, το δημόσιο και κοινωνικό σύστημα, τις οικονομίες και ολοκληρωτικά την ύπαρξη των ευρωπαϊκών κρατών, και που θα οδηγήσει σε εθνο-θρησκευτική αφομοίωση των ευρωπαϊκών εθνών, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα:

Δημιουργία δικτύων πληροφοριών και παρακολούθησης σε όλα τα προσφυγικά στρατόπεδα, ώστε να μπορεί να δοθεί μια υπηρεσιακή και προληπτική απάντηση σε κάθε αυξανόμενη απειλή και συγκρουσιακή κατάσταση.

Στρατολόγηση πληροφοριοδοτών μεταξύ των κοινοτήτων των μεταναστών και διείσδυσή τους στις γραμμές των εξτρεμιστών ισλαμιστών και των πυρήνων του ISIS στην Ευρώπη.

Δημιουργία δικτύων πληροφοριών στις χώρες καταγωγής των μεταναστών, ώστε να συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με εκείνους που υποκινούν, διατάσσουν και τους βοηθούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη”.

Vassil-Levski3

Στα μέσα Απριλίου το γερμανικό Spiegel είχε αναφερθεί σε ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς που φρουρούσαν τα σύνορα μαζί με τους άνδρες της Αστυνομίας.

Έγραφε, το Spiegel, ότι διεξάγουν περιπολίες ως αυτόκλητοι φύλακες του νόμου φορώντας στολές παραλλαγής και ενίοτε παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον στρατό και την αστυνομία, ενώ συλλαμβάνουν πρόσφυγες με δική τους πρωτοβουλία.

Vassil-Levski5

Το Spiegel μάλιστα είχε επισημάνει ότι “μέχρι πρότινος οι βουλγαρικές Αρχές επαινούσαν αυτούς τους αυτόκλητους τιμωρούς, ανάμεσα στους οποίος βρίσκονται και πρώην κατάδικοι, ως «υποδειγματικούς πολίτες». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε ευχαριστήσει προσωπικά τους κυνηγούς των προσφύγων”.

Vassil-Levski4

Μόνο όταν η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βουλγαρική Επιτροπή Ελσίνκι κατέθεσε μήνυση εναντίον του, ο Μπορίσοφ εξήγησε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας

Ενώ οι παραστρατιωτικοί αναλαμβάνουν να φυλάνε τα βουλγαρικά σύνορα, σε παραίτηση εξαναγκάστηκε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας, Αντόνιο Ανγκέλοφ, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Τόσο ο Ανγκέλοφ, όσο και ο αναπληρωτής του, Γιότκο Αντρέεφ, «οδηγήθηκαν» σε παραίτηση, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος δημόσιου διαγωνισμού για τη μεταφορά των παράνομων προσφύγων, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση.

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Γκρίγκορ Τοσκόφ, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

«Αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, οφείλουν να εγκαταλείψουν τη θέση τους» δήλωσε σχετικά, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr